NO WAY

epicday duudee!

vi kickstartade dagen med once-in-a-mounth-church, och ni kan aldrig gissa vad som hände mig idag haha! I'll tell u the story:

första uppgift för oss var att köra lite cruiseing mellan antiesen och unclesen, så det var ju bara köra på! prata om vädret, var de var ifrån, favoo-food etc etc. MEN sen kommer jag till denna damen, phillipin-tant med jeans-hatt, skitsöt verkligen! hon berättade att undertiden vi satt där och prata så var det hennes man som var uppe och pratade på scenen, alltså pastorn. efter hans predik, kom han och joinade oss, inget konstigt med det. men sen frågade de mig om jag var kristen? nej det var jag inte svarde jag, men jag är på stn för att lära mig och få insikt om vad Gud handlar om. Ah visst, det köpte de, men de frågade om det fickbe för mig, RIGHT ON tänkte jag! men under själva bönen, ber pastorn mig att jag skall repetera vad han säger. visst, sure, det är väl så de gört tänkte jag och haka på. MEN under denna sk. "bön" så märker jag vart detta är på väg, och drabbas av lite smått panik. jag ville ju inte börja skrika mitt upp i allt ihop å ba"NOO THIS IS NOOOT WHAT I WANT RIGHT NOOW!" så, jag fortsätter heelt enkelt med att säga "God, I know I'm a sinner, but I WILL EXCEPT YOU IN MY HEART". WHAAAATT?! tänker jag, när de slinker ur min mun. och efter det blev tanten och pastorn så glada och krama mig och grratulera mig att jag hade accepterat Jesus som min Lord!? SAY WHAT? DET VAR INTE VAD JAG VILLE! och inte vad jag var beredd på eller väntat mig. men där står jag med skägget i brevlådan, blir levererad med både adresser och nummer och blir fotograderad...

efter att ha lovat att höra av mig till dem och berätta hur det går för mig och Jesus, så går jag bort till Zack och förklarar allting, han såg att det var nått som inte stämde när jag lämnade dem.. och jag komfram till att mitt samvete ville berätta för dem att jag inte alls var redo för att plocka in nån Lord i mitt liv. så Zack följde med mig tillbaka till hatt-tanten, och jag förklarade att jag var inte reda för Him ,att mitt hjärta inte ville det nu. men att hon och hennes präst fick be för mig om de ville tills nästa gång vi sågs. så jorå, hon krama om mig och förstod mig. TACK GODE GUD ATT JAG KOM UR DEN SITUTIONEN NÅGORLUNDA SNYGGT!halleluhja! trodde helt seriöst att jag hade skrivit på ett "osynligt och obrytbart-kontrakt" med Gud när jag hade sagt de orden. puuuh. what a day huh?


iaf, vi kom hem från kyrkan. skulle varit och surfat, men det blev världens oväder. så det sket sig..!dang it.
Men, då bestämde jag,kia,emma,sara,hanna,kaelen,mason,steven och andreas oss för att dra in till mililani för att gå på BIO! vi sågs Litte Fockers! såå bra! Mamma&Pappa, ni MÅSTE se den!
btw
, drack en asgood smoothie på bion.

more updates tomorrow! natti natti


Jag stod  btw i cookie&cake-tältet idag.. DET var himmelriket. tror jag gick upp 3kg bara av att titta på grejerna...



farout duuude!

epic day!!!
kickstartade som sagt med pancake house, som var awesome!!pancakes with jolgubbar, det är fina grejer det! 

sen tog vi oss till stranden för lite steeek och så. asmkt surfer-dudees på beachen idag.men när jag och sara skulle bege oss ut för att rida vågorna så blåste det upp så att vågorna bara blev bajs...INTE KUL!  
blev btw stekt som en reeeka idag,och det har jag fått höra också, kan jag lova! och jag hatar att jagalltid får somen vit fläck under hakan!!! pga dubbelhakan tror nog de flesta av er nu, men ICKE, jag saknar piggment där, så måste det vara!! för jagligger liksom med hakan uppåt, så solen når överallt... jag ser ju f** ut som en domherre(fågeln), fast tvärtom! röd överallt utom under hakan! kul.

det var surferschurch idag, maten var sweeet!så just nu i min säng är det som deg på deg, första jag och sen min deg till säng.
Imorgon ska vi "once-in-a-month-church", som ni kanske förstår bara är en gång i måndaden, ganska uppenbart.. och den kommer vara ute i en jättestor park här på hawaii. förhoppningsvis kommer de sköna unhoused-snubbarna imorgon! IM LONGING!

goodnight everyone,sleep tight.







pancake-house and surfing

morgon gött folk!

har precis kastat ihop en förjäffla fin sallad, ska snart bege oss mot pancake-house for some breakfast! dock gjorde jag det misstaget att jag gjorde ordning frukost innan, och samtidigt som jag står och fixar frukost tänker jag "ååh gud vad gott med frukost på pancake-house!" (man tycker ju att jagborde fattat att jag inte skulle käka frukost innan frukosten då?), men sara väckte mig ur mina tankar och säger "Ska duäta innan vi ska dra?"... CRAP! men jaja, ingen har väl hittills dött av för mkt frukost? dock kanske jag kommer sjunka som en sten när vi ska ut och surfa direkt efter...DET VISAR SIG! 

igår mötte vi upp bröderna Grufman på Starbucks inne i honolulu. SWEET att kunna träffa lite blge folk. TILDA JAG ÖMSKAR DU KUNDE VARIT MED OCKSÅ!! men hoppas vår bild var till belåtenhet hihi!

nu vankas det pannkakor! ciao!

friday

måste bara säga att DET ÄR HELT SJUUUKT ATT DET ÄR FREDAG IDAG!det  ar ju för sjutton nyss fredag? hur hände detta? visst ,det är asskönt med fredag, men om det ska gå så här fort resten av tiden vill jag inte vara med! jag vill inte åka hem från detta ställe redan!!

men som sagt, det är skönt med fredagför då äre FEEDING THE UNHOUSED! alltså I LÖÖV IT! och särskilt med vårt superteam! på tal om feeding, igår var vi på fedding the hungry, och jg fick till uppgift att cruisa runt bland alla anties and uncles FÖR ATT BE FÖR DEM!jag, improvisasions-be? men hör och häpna, jag bad för ca 8 anties and uncles, och de såg lika glada ut allihop, så antar att jag fick Godkänt? Godkänt var iaf mer än vad jag fick på testet vi hade i onsdags kan jag ju säga föresten."RETAKE" stod det med röda bokstäver på mitt papper, sicken skräll!

Feeding the hungry var kul, men alla tanter och farbröder went crazy när vi hade utlottning av kyckling. Jisses, de var som myror kring en sockerbit, eller som alla mammor när det är rea på Blomsterlandet. och saken är den att de flesta av människorna där kan inte skriva eller läsa engelska, så även fast de fick en lapp, med ett nummer, och vi ropade upp de nummer som vann, så kom hela högen springandes ändå. way to go!
Vi lyckades styra upp havet med gäddhäng och färgglada hattar tillslut, och de fick kyckling de som vann. Så, stor eloge till Feeding the Hungry-teamet igår!

ASGOD MAT igår! det tackar vi bruddor oss själva för till viss del och Olle den andra delen för!


aloha

har precis tryckt i mig en utsökt frukost, skapad av Moí! Gröt med blodapelsin och en skvätt kanel!

dagen kommer bjuda på testimonies.. det är det bästa och det värsta som finns, för man blir så känsloladdad.
sen blire till att jobba på Feeding The Hungry, SOOO MUCH FUN! jag ska förmodligen gå runt och be för människor idag, lite nerväs, men de fleesta förstår inte vad man säger som sagt, så det gör nog inget om jag råkar säga "deer" istället för "dear", eller slänger in nått svenskt ord lite här och var. men det ska bli kalaskul!

får se vad kvällen bjuder på, inga  mer test förhoppningsvis, testet igår var ju ingen höjdare direkt. ville kasta mig ut genom fönstret så fort jag såg pappret. tur att jag hade hela 5 OLIKA ORD till mitt förfogande!!(ironisk)suck...

jaghar QuietTime nu, så bye bye

kul bild,HAHA

such a lööövli day!!

outreachen till Wainei (stavning?) var hur underbar som helst! där ska vi lära små-kidsen att simma och sånt. men vi hade bara standup-surf-paddling idag, och det var gudomligt! så peacefull! helt magiskt att bara glida fram på brädan och se bergen och havet runt omkring en! och havssköldpaddorna, de var så när så man hörde deras andetag!swäät! jag fick en "ta hand om" en kille som hette Anthony, 12år, UUURSÖT!det var mer han som tog hand om mig/oss haha. en riktigt svärmors dröm! och nej, jag är inte pedofil. jag kände mig som en riktig havsgud idag när jag svepte fram på min bräda! om inte annat såg jag ut som en havsgud! not.

när vi kom hem var det tvättdags, första gången sen vi kom hit! yeeaah! och det var nog lämpligt att ha det idag, i och med att lakanen användes som utklädnad igår. och jag åt en snack-bar igår, men choklad i, och freesch som jag är så torka jag givetvis av mig på min utstyrsel(lakanet), och den chokladen kunde mycket väl se ut som nått annat om jag hade lagt tillbaka lakanet i min säng... hade nog fått allt för många gillande blickar. MEN NU SÅ ÄR DET RENT!

sen vare fotboll på schemat, SVINKUL!! vi var typ mer än 40 pers som samlades på fältet. första spelade vi typ 20 mot 20, men det blev inte så effektivt märkte vi, så vi splittade till 4lag och körde på som attan! HOLLY MAKARONI SÅ KUL DET VAR!tack för det gott folk!

mamma&pappa: det kommer snart en "liten" lista på några saker jag skulle önska att ni skickar ner! TACK! PUSS PÅ ER!


för att ni är de bästa föräldrar man kan ha!




mer pics



underbart!!!!

MASKERAD!

en awesome kväll. Som grekisk-gudinna, so like mee!!! hade gjort vad som helst för en grekisk-sallad btw...

Pappa, välkommen hem! hoppas Kenya var till belåtenhet och att du kommit hem helskinnad! Love!

BTW! HITTADE EN FET GECKOÖDLA UNDER MIN KUDDE, och han är kvar... mys med sällskap!förstår att han är här, till skillnad från oss andra så har han ganska mkt att äta här omkring... lucky-lizard '





i love my intern-crew

speciell upplevelse i kyrkan, vi sjöng böner på hawaiianska, hela kyrkan gungade, bokstavligt talat! allastod upp, höll varandra i händerna och gungade i takt! hawaiis borgmästare var på plats, assköön!
efter kyrkan blev det  vad vi alla längtar efter jämt, MAAAT! sushi, annanas, det tackar vi för!

alla var så fina idag, ni är alltid fina, men idag var ni som små solar allihop! I love u all!(but not in the swedish-way haha)
 


gårdagen, !

Omg, what a day! yesterday...

Jag,Kia,Emma,Sara,Hanna,Catie,Sofia,Steven,Emely drog in till Waikiki, igen! vädret var precis lika awesome, havet var precis lika ljuvligt, men pricken över i:et var ändå shoppingen på Ala muano, jag hittade mitt basketlinne som jag letat efter! YES. Kia fixade ny frill, hur gorgeouse som helst! Ala Muano är tydligen 2a största utomhus-shopping-center i världen, kan jag nog hålla med om.

Sen käka vi på en sjuukt nice resturang, DERAS BRÖÖD. Jesus, du borde ta receptet på det brödet, och köra en repris på bröd-grejen som du gjorde förut! ack så tacksam jag vore!
Sen bad vi en bön, på busstationen, för att vår buss skulle komma, hade missat den vi egentligen skulle ta och vi trodde att vi inte skulle kunna komma hem. Och se där, där kom bussen. swääät!

klockan 17.00, ska vi på nån "Special Major Prayer"? typ en "högt ansedd Kristlig sammankomst"? Så vi ska vara fina och ha klänning...KLÄNNING, MIN FAVOO!! not. jeans-shorts, en stor t-shirt och en mössa på huvet är vad jag känner för, men Herr Borgmästare skulle inte bli så imponerad då tydligen. Well, well, his lost.


För den Anonyma som undrar, : OHJAA JAG HAR EN BF!! :) söt bild huh?


lite mer generös med bilder..



träffade på en stenhård snubbe idag btw, och Mr&Mrs. Smith hade precis gift sig,


waikiki!

finns ett ord som beskriver denna dag "SUPERAWESOME". vi drog in mot Honolulu idag, vi har tröttnat lite på North Shore, så vi ville se nått nytt idag. och det kan man lugnt säga att vi fick! det var som om vi kom till ett nytt land typ, "ett New york fast på Hawaii", som Sara uttryckte det.
Stranden var sååå nice! klarblått vatten, vit strand, strandbotten, INTE 10meter höga vågor så man var med om en nära-döden-upplevelse varje gång man gick ner till vattenbrynet. så det tackar och bockar vi för.  gled igenom stan en sväng också, det kliar i fingrarna till att köpa allt! inte bra inte bra... vi ska dra in en sväng till waikiki imorgon också och gå ut och käka där imorgon kväll! fast det blir efter vår otroligt underhållande söndagskyrka.. det blir awesome!!

vi var på surferschurch idag som vanligt när det är lördag, ÄLSKA SURFERSCHURCH! maten var gudomlig, sången gudomlig. u gotta lööv it! och på vägen hem, i minibussen, så tror jag ärligt talat att hela taket på bussen skulle lyfta för att vi garva så mkt. det är ingen idé jag förklarar varför vi skratta, för ni skulle inte fatta det roliga. så nu var det ju jätteonödigt att jag nämnde det överhuvudtaget... men nu vet ni iaf att jag åkte minibuss och hade kul!MOHAHAHA 

peace out 

 


God bless secondhand

vi kör en update av idga också, när jag ändå är på G lissom.

det roligaste idag, medan vi "var i skolan" så att säga, var lätt min Workshop! Alltså att få åka och hänga med "the unhoused" är så grymt. att få sitta och chilla, snacka, lyssna, kramas med deras hundar, bjuda dem på mat, allt det, ÄR SÅ RAAD. idag var en särskilt härlig dag, vi var ett gött gäng idagsom åkte ut på Workshopen. Jag, Hanna,Olle, Wez och Venessa. En snubbe som var där och götta sig med oss, han var den första att göra 360, (eller skriver man 3,60?) på en surfbräda! han visade ett repotage med honom i en stuftidning som heter typ "The Surf..". ganska sweet! men det var väldigt tragiskt på samma gång, att någon som haft en sådan lysande karriär och talang, kan slutta på det viset. och han är långt ifrån ensam tyvärr. pengarna läggs på helt fel saker, och innan man vet ordet av så står man där utan hem,utbildning eller jobb. jag är så stoked varje gång jag får ta del och lyssna på vad dessa grabbar har att berätta!
efter att ha bjudit på lunch,  dansat och hängt i skuggan så drog vi ner till beachen en snabbis. jag och hanna tog oss ett dopp  och det var bra härligt kan jag säga er, ni där hemma som säkert har strålande väder! PUSS

och sen kommer vi till det som typ gjorde vår dag, SHOPPING. jag,sara,kia,emma och Hanna e, knatade iväg till de två secondhand butiker som ligger här i närheten. AWESOME! gött att slippa gå runt i samma kläder helatiden...kanske ska försöka slänga upp några bilder på vad det blev för köp. sen åkte vi givetvis till Menchies, tradition nu på fredagar, och ja, DET SMAKAR LIKA GOTT VARJE GÅNG!!! 

imorgon bär det av till Honolulu och Waikiki. sägs att stranden ska vara himmelsk, we'll see about that! LÖÖV
 

sorru for bad update...

lessen, men det var så sjuukt hetsig dag igår, så pallade inte blogga. men tänkte göra en tjusig update nu!

igår var det som sagt surftävling, trodde vi.. vågorna var okej big, men setten med vågor kom inte tillräckligt intensivt. så klockan 09.00 fick vi reda på att det inte skulle bli on... och vi hade väntat i 5 timmar... MEN det var sjukt coolt att se ändå! en av killarna från oss, här på Stn, paddlade sig ut vid 05.00 typ, KOLSVART, mitt på havet med sin bräda. HOW BRAVE? det enda ljus som fanns var månen liksom. så han och typ ett 40-tal andra surfade på för allt de var värda i soluppgången. måste varit en ganska mäktig känsla! så surfutflykten var inte total  waste, trots  att vi inte fick se alla proffsen surfa som var på plats.

JAG TAPPADE BORT MINA FLIPPERS! (ordmix mellan flip-flops and slippers). så jag fick gå hela vägen utan skor... så när jag skymtar mina fossingar bakom dataskärmen ljust nu blir jag lika illamående varje gång. not freeesh.

vi kom tllbaka till vår camp vid 10.30, klockan 11.00 eller nått var det dags för Feeding the Hungry. Så sleeten man var.. men så fort vi kom på plats så rullade allt på. JAG ÄLSKAR GRANNYS, ANTIES, UNCLES AND GRANDPAS!! tanterna är hur små och söta som helst, oftast chinese,korean or filippiner,så det kan bara några få ord engelska. men det skiner som små solar och kramas och pussas och klämmer och är hur mysiga som helst! LÖV IT! och man behöver inte oroa sig över att man ber fel, när man ber för dem. för det ser lika glada ut iaf. så jag skulle lika gärna kunna säga " jag älskar musli och torkade mig inte imorse", och det skulle falla i gråt av tacksamhet och lycka. det kallar jag söta gummor!

så dagen var sjuukt lång, ochinte nog med det. när vi kom hem, ca 17.00, då vare PW, men det var knappt så man kunde kalla det en Pw..

nu et ni vad som hände igår.
MAMMA,PAPPA,ELIN & CASPER, JAG SAKNAR ER! OCH MAMMA, DU GÖR ETT JÄTTEBRA JOBB SOM KOMMENTERAR PÅ MIN BLOGG SÅ BRA! JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER DIG! och kul att mina russin(mormor&morfar, farmor&farfar) har hittat tangenterna också! hoppas ni har det bra nu när ni är ute och far i egypten & Indien! älskar er hela bunten!





surf contest!!!

JAG SKA VARA MED OCH TÄVLA FÖR QUIKSILVER IMORGON PÅ EN SURF CONTEST!!!!

not.. tyvärr var det bara önsketänkande. MEN jag ska dock, tillsammans med alla andra interns, spendera hela dagen på beachen för att TITTA PÅ EN SURF CONTEST!hur awesome?! vi fick hoppa över alla Bible-study imorgon för att åka och titta på den! klockan 04.00 imorgonbitti bär det av, så vi hinner komma dit innan trafiken goes crazy! det känns som det är julafton imorgon!! TAGGA


sweeet

skönt gäng ba'

you wanna get brainwashed, or get your brain washed ?

tänkte börja skriva om nått tråkigt, eller ja tråkigt, mindre kul. men jag skiter i det och skriver om dagens höjdpunkt istället: SURFINGEN!! SÅÅÅ AWESOME! det gick mkt bättre än vad jag trodde att det skulle gå, så snacka om över förväntan!! jag kunde till och med ställa mig upp på brädan! vilken grej! vilken rush! eller heter det rash?
min personliga surf-coach var Brandon, helgrym! jag och de andra brudarna upptäckte undertiden vid surfade att det blir nog obligatoriskt med shorts hädan efter.. Jisses, bikinin var nog ta mig sjutton överallt och ingenstans. och snoret sen, herregud. surfing är inget man bör göra the first-date om man inte är duktig, ett tips till er brudar!
vi såg havssköldpaddor också btw!asnära varom! men jag skulle dock aldrig kommit ikapp dem med min bräda om jag hade försökt.. så ni kan ju tänka er hur segt det gick om det är en sköldpadda vi jämför med..

Sara: "Tecknet" vi gör är en hawaiiansk grej, Shacka tror jag det kallas... det  betyder typ "hangloose". jag vet inte om "chilla, softa" är en bra översättning. men ja, det är vad det betyder!

ikväll skare bli american football på fältet! TAGGA




froozeeen

väldigt ovärd mat idag som sagt, efter fastan och allt. så vi kände att vi idag, som vi egentligen tycker alla dagar, att vi var värda att ta en sväng till Mencheis, HEAVEN ON EARTH!(frozeen-yoghurt-place). herregud, det blir ju bara värreoch värre... OCH JAG ÄLSKAR DET MER OCH MER FÖR VARJE GÅNG, OMG!!! och jag har lärt mig en ascool feet-dance-thing idag. ska kanske lägga upp ett videoklipp på det.

känns bra att mina blogg-läsare har en medel ålder på ca 35-40 år,misstänker det iaf. SÅ, TACK ALLA KVINNOR I ERA BÄSTA ÅR! betyder det att jag skriver moget och vuxet? har ganska svårt att tänka mig det... eller känner ni damer att ni skulle vilja bli min homie? men jag är så glad att ni läser iaf, ni gamla och visa!

IMORGON HAR ALLA INTERNS SURFING PÅ SCHEMAT! GÖTT ÄLLÄ!?


a beautiful day

även denna måndag var även den väldigt omtumlande. jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli så berörd av någon som berättar om sin bakgrund. idag blev jag överbevisad. way over the top!
när jag  väl tog mod till mig att ställa mig upp inför alla för att "affirmationate" personen i fråga som hade delat sin testemony, brast allt. visst, jag fick till en ganska shysst "öppnings-replik", typ"I have to say this to you, cause my spelling is so bad, so you wouldn't understand a word if I wrote it to you..".  men efter det, var det till största delen tårarna som förde fram det jag ville ha sagt. jag fick fram några sammanhängande meningar mellan snyftningarna och harklingarna, så jag tror de flesta fattade. men det var nog den mest emotionella utmaningen jagstätt inför på bra länge. ni som inte var där kommer aldrig förstå hur det kändes att se ett sådant under, ja mirakel skulle jag nog vilja kalla det till och med, som jag fick se idag. jag önskar att jag hade en go-pro på huvudet 24/7 undertiden jag är här.

jag saknar er där hemma!fastan idag slutade med att jag åt nått som kvalade sig upp på topp 5 konstigaste saker jag ätit i mitt liv. ni som tillbringade P&L-10 med mig, vet att jag har ätit en del weird saker i mitt liv. vilel bara dela med mig av det också!

köss på er!


hahahha

tur att jag inte hann stänga ner datorn! dettta måste skrivas!!
vår kära,pryda, anti-snusk-flicka,emma linderoth fick den stora äran att bli fångad i The Ocean of Pooop! alltså bajshavet som uppstod inne på toan! 

emma är i duschen och när hon kliver ut, hör vi alla innefrån toan emmas gälla stämma"ALLLTSÅÅ TJEJER!!NI MÅÅSTE HJÄLPA MIG!!". Första reaktion från oss; åh ett kryp....
Entrar sovrummet och möts av vatten som kommer från toaletten och en emma i handduk som hurklar och ser ut som hon ska börja grina vilken sekund som helst! det står vår lilla flicka, i ett hav av bajs&kiss-vatten och säger "jag bajsade inte ens!!". poor-thing. och spyan var inte långt ifrån när hon skulle fixa med sugproppen ner i toaletten! men she made it, almost. Mikaela fick ta över men hon gjorde det hon klara!

kanske var detta det tecken du väntat på från Gud emma, att han skulle sätta dig på prov? det lyckades han verkligen med iaf. så får se om du blir ett helgon efter detta!

like a g6

kyrkan idag,kan varit den största utmaningen hittills på denna resa. Minst 10ggr höll jag på att somna i stolen där jag satt! jag vaknade varje gång jag nickade till,men varje gång ögonlocken föll ner så började jag drömma om nått helt annat. jag vet inte om detta berodde på att vi satt en hel hög av stnare och diskuterade djupa frågor till typ 12 inatt, eller om det berodde på att predikaren i fråga var väldigt boring och upprepade allt han sa typ 3ggr...? båda delarna spelade nog in.

Men sen bar det av till Pipeline för att spana in vågorna, sååå sjuukt stora de var idag!! det var till och med en surfare som dog längre bortr på stranden... Rip man!
det var inte så jättebra väder så begav oss för lite shopping istället. nu börjar jag äntligen känna igen den gamla Kia!way to go girl! shoppa på hej å hå! själv köpte jag mig en ny hoodie, eftersom jag inte orkat tvättta min gamla och den är ganskaaa nasty nu..BTW vi hitchhaikade från Pipeline och in till affärerna, SJUKT KUL! det stannade en bil så fort vi la ut tummen, sweeeeet!  
vi fick sitta ute i storm i typ en timme!!jag och sara höll modet uppe genom att sjunga cheerleader-låtar och göra om lyricsen i gamla godingar till mat-låtar! jagsåg ut som en muslimsk-änka inlindad i min sarong och sara såg ut som en gangster, bra kombo!

kvällen bjöd på det BÄSTA SWEDISH-FIKA I'VE NEVER HAD! Linn(som jag nämnt tidigare) och Sanna, ska lämna oss på stn, så det var avskedsfika.  om varje swedish-fika skulle vara som det vi hade ikväll så stärks mina åsikter om daglig-fikapause ytterligare! VILKET HEJDUNDRANDE KALAS DET VAR!! alla öste på som bara den till svenska låtar, och nu kunde man faktiskt kunna kallat Baren för bar. SÅ GALET KUL! THANKS TO ALL OF U!

imorgon är det fasta igen.. ska börja ladda inför det! tar mig kanske en nattmacka! see ya



a shrimps-story

jag är en reeeka. en riktig shrimp. jag känner mig som en riktig j*v... turist. så oerfaren och röd som det bara går! that's me!

men det var en awesome dag på stranden, åter igen... solen var stark som sjutton, och ljuvlig! vågorna var vääldigt stora även idag, men vi kunde doppa oss iaf. emma hade dock en nära-döden-upplevelse idag, när hon försökte ge sig ut och hantera en av vågorna. den välte omkull henna och hennes hår stod åt alla håll som det möjligen kunde.och emmas utlåtandeefteråt var typ:
- OMG!! ALLTSÅ DET VAR DET VÄRSTA JAG VARIT MED OM!!JAG HÖLL PÅ ATT DÖÖÖ!!FATTARU?!DET VAR DET VÄRSTA I MITT LIV! JAG VISSTE INTE VAR SOM VAR UPP OCH NED!!JAG BARA TUMLADE RUNT!!ALLTSÅ DU KAN ALDRIG FÖRSTÅ HUR LÄÄSKIGT DET VAR!!
min kommentar efteråt var:
-hmm.. jag kände ungefär samma känsla under matte-lektionerna i 2an...
so true story.

vi åkte hem, dock ingen hitchhaiking(stavning?). SEN VARE SURFERSCHURCH! älska maten, älska stället, älska att det är utomhus. ÄLSKA ALLT!

nu ska försöka hitta nån aloevera-planta och dunka upp i ansiktet så jag kan visa mig utan burka imorgon!
nattinatt

 

wunderbarer tag(underbar dag)

shysst att bo meden tysk!och om någon av halmstad-gänget läser detta så menar jag en tysk, inte en "tysk". och ingen tysk-"tysk".

dagen börrjade med small-groups, så himla härligt att ha det! vi sitter cirka 6pers, och abra berättar vad vi tycker om saker och ting, hur skönt som helst. sen vare bibelstudier... inte lika kul,ganska svårt att hänga med i fasting-talket. men iaf, höjdpunkterna på dagen var iaf min WORKSHOP & WORKOUTEN!!
workshopen, där hadevi att välja mellan dans, worship(!) so not my thing, skateboard, boardprepair and Feeding the hungry(homeless i detta fall). Jag valde som första val feeding the hungry, men man ska i stort sett hänga och snacka med de hemlösa dudeesen. och ge dem mat. andra val var boardprepair, kan vara bra att veta omjagmot förmdan skulle ha någon slags talang för surfing. talang i mitt fall kan definerasmed att kunna ställa sig upp på två fötter på den. medans jag är i vattnet. iaf, så var det ENDAST TVÅ, som kunde få FTH. OCH JAG VAR EN AV DE TVÅ!! HUR TUR?? TACK SOM SJUTTON JESUS KRISTUS!

så på min  första workshop drog vi ut, jag,venessa, hanna och aquil till de hemlösa. det låter inge bra med ordet hemlös tycker jag,så jag byter ut det till "unhoused" eller "bil-pojkarna"(de bor i sina bilar). DE VASR HUR SKÖNA OCH TREVLIGA SOM HELST!! jag har btw fixat en surf-date med en 50-år gammal få-tandad lady. hon ska lära mig surfa, sure ALLRIGHT!! och en shysst snubbe i rullstol sa att det var så kul att det var spanska(?) flickor som kom och besökte dem,syftandes på mig,(hey,I just told you I'm swedish..)men hur gullig gubbe som helst! så det kommer bli awesome att få ha den workshopen varje fredag.

sjuukaste workouten vi hade ikväll. så gött att få röra lite på bruleepuddingen till kropp. gungaaa fint i gräset! tror faktiskt vi skulle kunna klå biggest-looser teamet till och med. så just nu sitter jag och göttar mig över den härliga träningensvärken som står för dörren! jag göttar mig också över att jag ska gå och sova med min filt! alltså min filt, bästa köpet hittills på denna resa!!

mamma: såå imponerad av din insats här på bloggen, en kommentar helt själv! en mäkta imponerad dotter äre som sitter och skriver dettta nu! you go mum! jag hoppas inte pappa har blivit uppäten av lejonen än. men det står väl inte på... men jag har dett jättebra med mina biblar och glassar! ah skicka ner min padi. fixar adressen snart! och nej du behöver inte skicka hårtbröd, WE GOT IT! SO GOOD! jag saknar er där hemma! pussa grisen från mig och skaffa facebook mamma! I belive in you!älskar dig!

 

rain-day


alltså kan gud bara sluta kissa nu... blir så less på detta väder. vill ha sol så vi kan dra till beachen!!
MEN vi har haft en raaad-day idag iaf! vi har haft interns-day kan man säga, alltså alla internships har lekt lekar idag och haft swedish-fika!! charader och nån annan crazy lek som var svinkul! så dagen har inte varit alls lika kass som vädret. tur att vi har sånna påhittiga staffs!

efter lekstugan så begav sig några av oss tjejer till Walmart-area, det är typ ett asstort Ica maxi, fast det heter Walmart och ligger på Hawaii och har mer grejer. och runt omkring ligger det massa restauranger, shops etc. OCH GIVETVIS VÅRT PARADIS PÅ JORDEN!! FROZEN-YOUGHURT-PLACE! Vi var in där för att jobba på tvättbrädan lite, frozen-yoghurt is the shit har jag hört för att få tvättbräda inför beachen-11... vi får se hur det går med det, 6 glassar kvar och vi får en FOR FREE. och den har  vi nog snart rott i hamn om vi fortsätter i  den här takten brudar!...

vi hade en sjukt härlig girls-night, och just nu håller Hanna på att virka en assweeet mutze(mössa på tyska har jag fått lära mig av Miriam) , så när den är gjord kan jag vara hur äckliig jag vill i mitt hår!!kan ju börja med både mejeri och lantbruk under den mössan, smör & krypfarm!NICE. och nej jag tänker inte lära mig att virka själv, har inte tålamod och vill inte riskera sticka ut ögon på folk, så skippar det.

MAMMA&PAPPA(kanske boberg?): adressen kommer snart, när jag orkar öppna upp min mail...PUSS

ANTÅÅÅÅÅNIIII, TACK FÖR DIIN KOMMENTAR, VI SAKNAR ER PÅ JOBBET!!!ibland ;)


first outreach

dagen började med QT, quiettime.. den började 07.00 så det var uppstigning kl 06.00 idag, ganska oskönt. har inte jobbat på ett tag nu så är ovan att gå upp SÅ tidigt.. sen vare bibelstudier. duktig kille som pratade, men idag var den där jesus och hans bibel verkligen dryg. inte mkt sömn, så jag antar att min hjärna var lite anti-krist idag.

vi hade vår första outreach idag, vi skulle till the kids-shelter! det är typ storm ute nu så därför kunde vi inte vara med dem på stranden idag... alltså det verkligen öser ner!! så har inte börjat jobbat på the tan yet... och det suger! men iaf, ungarna var hur söta som helst!!värsta småttingarna!man ville typ börja äta på dem.? men det gorde jag inte, jag hade ett äpple med mig! ni som känner mig bra måste tycka det här låter såååå olikt mig!!jag är inte ett big-fan av ungar annars. så det var ju jättepositivt att jag inte började härja och hoppa på dem! fast det skulle jag aldrig göra, så den risken var nog inte soo big anyway...

jag och kai-boi(kia) ska nog testa vår nya mixer nu! en fin,skön,ljuvlig,saftig,läskande,göig smoothie skare bli!!


I saw heaven today !

seriöst, sickaste stället vi var på idag... YOGHURT-GLASS-BAR!! asså det var huuuur underbart som helst, josssan du hade ÄLSKAT DET!! det finns säkert i Sf också, men du hajjar.. iaf, det var verkligen ett Happy-place, man sken liksom upp som en sol bara man klev in! man grabbade helt enkelt en bowl, den storlek man ville ha, och amatör somman är så började man ju lite försiktigt med en small-size. butiksbeträdena, eller vad man ska kalla dem, måste trott att vi inte hade ätit på 30 dagar typ, så uppspelta och hoppiga som vi var... vi fick iaf provsmaka alla smaker först, HUUUR SHYSST?? sen vare bara ösa på, banana-strawberry, coockie'n'cream, chocklad, cheesecake, det var i botten av min bowl. sen spetsa vi till den med hot-fudge, strödde på lite sour-melons,snowdropps, whitechoco-drops, brownies.. ah jag vet, det låter ganska nasty med all denna blandning, men det var hur AWESOME SOM HELST. det var even better then donken! och då äre brA. bör tilläggas, VI FICK STAMKORT.

medelande till mamma&pappa:
-KAN NI SNÄLLA SKICKA NER WASA-KNÄCKEBRÖD, ANNARS KOMMER JAG SE UT SOM EN BRÖDDEG HELA JAG OM JAG SKA ÄTA BRÖDET SOM ÄR HÄR. det är sockerkaka typ...
-KAN NI SNÄLLA SKICKA NER MIN DYKAR-PADI-STUDY-BOOK? PUUUUUSSSS PÅ ER!
NI KAN KOMMENTERA MIN BLOGG NÄR NI LÄST OCH GÅTT MED PÅ DETTA, SÅ SKRIVER JAG ADRESSEN TILL ER.
btw, om det mot förmodan skulle vara NÅGON annan som känner för att skicka nått, så tackar jag ju inte nej till det... ;) nääråååå

Vill varna känsliga tittare för att obehagliga bilder kan komma att visas på denna blogg. Bilder i form av objekt med fettigt hår,så ni med känslig mage bör kanske avstå från att scrolla ner. see ya!

fasta!

okej, we made it! min mage har varit utan mat i ca 21h... tror det aldrig har hänt förut!? kan aldrig ha hänt för jag älskar ju mat...men anyway, DONKEN HAR ALDRIG SMAKAT SÅ GOTT, ALDRIG!!!hela stn marscherade(stavning?) in på mcdonalds, måste ha varit mäktigt att se!! och sara, my room-mate, jag har aldrig skådat någon som blivit så "salig" över en cheeseburgare!! när vi övertalade henne att hon var värd ännu en brugare, alltså hennes ansiktsuttryck när hon gick mot beställningen. det var som om jesus själv stod bakom kassadisken och väntade på henne hahaha! inte varje dag man får en uppenbarelse på donken, det måste ju medges. men nu känns det som att hädan efter är det nog något som kommer kunna hända ganska ofta på måndagar ändå..

nu är vi proppmätta och jäser i soffan med vårat speedy-internet! not...får se om det blir några ´bilder eller inte.

ät lugnt och pilla er inte i naveln!byeee

omtumlande dag

jahapp. kistan kurrar som aldrig förr och det är över två timmar kvar tills det dimper ner nått i den. om ni har sett min facebook-status idag så vet ni vad det handlar om. vi har "måndagsklubben" som jaghar börjat kalla den från och med idag, och det innebär att vi fAstar, inte fEstar... och jag kan säga att är allt annat än en fest.  alltså jag lever för frukost, det är det bästa som finns. och jag brukar få migrän när jag inte käkar. så att börja dagen utan frukost för att sen sitta i typ 5 timmar och lyssna på böner och testemonies(stavning?) var so not piece a cake. God bless te! och rismjölk.

det har varit en väldigt omtumlande dag, dels i och med att vi fastar, och sen har man fått höra så mkt människor berätta om så mkt olika saker det varit med om. och när vi först samlades i "baren" så vare dags för worships.. alltså alla som känner veet att jag verkligen SUUUUGER på att sjunga, jag är verkligen sämst. naglar mot svarta tavlan är  som ljuv musik i jämförelse med  min sångröst, det bör säga er en del... så jag stod och mimade mestadels i ca 40 min. alla worship sånger är så sjuukt långa, man sjunger typ alla verser minst 5 ggr. och vi sjöng typ 5 olika låtar.. så ah, jag besparade alla andra min ohyggliga stämma idag. sen skulle vi BE HÖGT för olika personer, och gissa om jag var nervös... herregud jag bad mer för mig själv än för de vi egentligen skulle be för. men ah, det blev bättre och bättre och nu är mina första högböner gjorda. HUR SICK? det är sååå skönt att man är omringad av så fantastiska människor hela tiden, det är helt stört hur aweesome alla är! stort tack!

nu skulle jag kunna göra vad som helst för en cheeeseburger!!och jag är inte ens ett big-fan av cheesebrugers!men ikväll äre Ohana-night, så  nån kille som heter Sam ska koka ihop nått riktigt gott,hoppas jag, till alla här på Stn. can't wait! Ohana betyder familj, om ni har sett på Lilo & Stitch så visste ni det! jag visste också innan att det betydde familj, men det var ju inget att stoltsera med i och med att jag visste det från Lilo & Stitch.. tjena 11år!

jag ska fortsätta min fasta, och jag villl bara säga att ni gör mig huuuuur glad som helst som kommenterar min blogg! det är hur grymt som helst tycker jag som gröngöling i bloggvärlden! Så tack!


bilder från dagen


aweesomeee day at the beaach

ah som sagt, vi gick till söndags-krykan idag.. JAG SOMNAR! alltså mina ögon och min hjärna, de verkar vara anti-krist. för de vill lissom inte hålla sig vakna! jag tackar gud för kakan vi fick innan vi gick i kyrkan, för det höll mig vaken tror jag. so thanks god for the lord-coockie! det var iaf en man som stod och snackade om Noaks ark idag, så mycket hängde jag med. jag önskar verkligen att jag hade haft en videokamera för det är verkligen som man ser på film eller i dokumentärer om kristendomen i usa typ! den har mannen sa också att han trodde att Noaks ark kommer hända igen, och han sa att vi borde gå till oss själva och fråga oss om vi förtjänar en plats i "Guds ark"... jag kom fram till att jag borde nog införskaffa en flytväst.

MEN SEN BLEV DET BEAACHEN!
mkt bättre än igår, solen var framme hela dagen och vi kunde bada idag på vissa ställen där vågorna inte tog död på en... vi var typ 18pers som drog till stranden och vi spelade fotboll! hur grymt som helst! och det gööiaste som nått min mage under denna resa kan ha gjort det idag. FÄRSK ANNANAS! jag och sara splittade på en och det var "skeetagött".

nu har vi precis gjort assweet kvällsmat, stekta grönsaker med kokosmjölk och tofú. satt fint i kistan med tanke på att vi ska fasta imorgon.. (!) shit, jag får ju migrän när jag inte käkar, så ja vi får se hur det går. om nån får en  spya på sig eller inte. hope not.

men ah guys, see ya tomorrow. sleep tight och dröm sött. det är svinkul att blanda engelska och svenska i denna blogg tycker jag, om ni inte märkt det!


lite mer bilder från surferschurch,

ah ska försöka få upp nån mer bild från surferschurch.. men var skitskrajj och ta kort, ville inte vara som nån "kristus-paparazzi".. men fick iaf kort på desomspelade under kvällen.

vi ska snart till söndags-kyrkan som sagt... MEN SEN BLIRE B E A C H E N,

SurfersChurch

skööönaste och coolaste kyrkan jag någonsinvarit med om eller någonsin skulle kunnat föreställa mig! Alltså det var faktsikt inte så långt ifrån mina tankar som jag beskrev i förra inlägget. det var hur mycket folk som helst, hemma i TRÄDGÅRDEN hos en snubbe och en tant. hela trädgården var typ upplyst med ljusslingor, en liten scen typ, och så hade folket typ riggat upp en bioduk ute i trädgården. 

jag tror inte jag kommer kunna beskriva hur det kändes eller hur stämningen var där ute, först stod vi, ca 100pers, i en stor ring och bad en bön. en man pratade i mickrofon och höll i bönen typ. det kändes som om man var mitt i en amerikansk film. en film om en massa människor som typ stod och förklarade kärleken till sitt "brödraskap" eller nått. det var inte obehagligt på nått sätt, bara häftigt. och det kändes såååå overkligt!!
sen kom ju största höjdpunkten, enligt mig, MATEN!!inne i huset var det uppdukat med bufé typ, kyckling,pasta och en asfet sallad!hur göit som helst! 
när maten var plockad & klar sjöng en annan snubbe och spelade gitarr och en ascool tjej som kommer härifrån stn, körde trumma. det var nån kristen-worship-song så alla som satt ute i trädgården sjöng med, ganska mäktigt faktiskt. att höra och se alla stämma in, stjärnorna ovanför och syrsor i bakgrunden. det låter ganske lame och töntigt när man berättar såhär, men ja,ni som inte upplevt det tror jag inte kommer fatta det iaf.

så ah, SurfersChurch rocked tonight!! tror det kommer vara ganska stor skilnad emot den kyrkan vi ska till imorgon... söndags-kyrkan troro jag inte kommer vara lika chill, men ahja, jag får ta min bibel under armen och knata dit i vilket  fall, hallelujah!

God bless u






;)

bildeeer

stranden

beaaach

det var inte tuppen som väckte mig idag,och det är inte pga att dne ligger på min macka. jag vet faktiskt inte varför jag gick upp så tidigt idag, antingen vare Gud eller min kissblåsa som uppmanade mig att hoppa ur sängen. det sista alternativet är nog mest troligt. ELLER så var det av det faktum att vi skulle till stranden idag, för första gången!!
Vi fick inte den bästa starten på resan då det började ÖSREGNA när vi stod och väntaade p¨å bussen.. jag kan tänka mig att det var Gud om började grina när han fick reda på att jag skulle ner och showa min vita,goa,knubbsäls-liknande kroppshydda för resten av Hawaii...
men vi snackade med någon inne på 7eleven och han/hon sa att det nog skulle vara lurre nere vid stranden. Nu sa väl inte personen i fråga just "lurre", men ni fattar.

Occh mycket riktigt så sprack vädret upp och solen kikade ner på oss. HUUUR cool beach-view som helst!! alla bergen runt omkring och det enorma vågorna! det var för stora vågor för att ge  sig ut i havet idag, det var rödflagg. så vi snowflakes höll oss på stranden. I och med att solen stekte på idag så ser man väl ut som en litet bacon eller reeeka.

just nu sitter alla och chillar,bloggar, skypar i loungen. vi är lediga fram till 18.00 och då ska vi till SurfersChurch?? jag tänker mig typ en kyrka fullproppad med coola Jon Olsson-liknande typer i långa QuickSilver-shorts, med sina brädor, som sitter i bänkarna och sjunger Gospel typ. DET ska bli intressant att se!

Hoppas på en feeet BBQ ikväll, får se om Gud hör mig angående den önskan. Ni kan ju be för det, ni som vill.
See ya


some pictures


allright guys,

ah dagen började med att gatans tupp skriker för full hals, eller gol? vad säger man? det verkar vara nått som jag kommer få  stå ut med under dessa 3 mån. om jag inte gör en chickensandwich av honom innan dess, bra sugen på det efter dessa mornar kan jag säga!

sen samlades vi i den s.k "baren", och nej, vi kan inte köpa alkohol där. så det är ingen riktig bar. men vi samlades iaf där för att vi indelade i våra small-groups. jag hamnade i Renees grupp, hon har ascoolt hår! för alla er som undrar. så vi satt i typ två timmar och snackade, vi är Renee från Seattle, Red from South...-something, Vanessa från Colorado, Anna från Karlstad, Jag från lilla-blge och Sara från Värnamo. Sjukt chill grupp. Så det ska bli väldigt intressant att lära känna folkket i min grupp lite närmare varje fredag. Vi skulle idag berätta om varför vi hade kommit till STN, och alla före mig svarade nått i stil med att "God told me so, that I'm suposed to be here", ochjagville ju inte vara sämre så jag sa väl att det var nog Han där uppe som också hade fixat dit mig. så... ah , vi får se vad Han har att säga om det?

sen har vi typ inte gjort så mkt nämnvärt idag, vi fick sluta vid 3 idag,så vi har typ varit till Foodland och fixat fruits and stuff. JO jag har haft min intervju idag, men Linn. HUR GRYM TJEJ SOM HELST. världens härligaste. så den gick bra, och hon tyckte faktiskt att dte var häftigt att jag och kia var här, som inte är troende. så det var väl cool i guess? men det känns verkligen som jag är en praktikant på detta ställe, och det känns som jag är typ 5 år yngre än alla anra ochinte fattar nånting. men det klarnar väl i mitt huvud förhoppningsvis...

det kanske kommer upp någon bild, om jag kommer på hur man får upp bilder? detta med blogg är inte mitt område än... ni får också ha överseende med min stavning, jag har typ blivit hjärndöd och neadertalare efter att ha slutat skolan. jag läser inga böcker!?? så ni kanske hade förstått bättre om jag hade gjort grott-målningar.. vad vet jag. TACKA GUD FÖR GOOGLE-FÖNSTRET UPPE I HÖRNET, SÅ RÄTT STAVVNING KOMMER UPP,använder det oftast...


OMG

BOKSTAVLIGTTALAT med rubriken.

jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det första intrycket av STN. det var överväldigande. kanske lite skrämmande till en början i och med att jag inte delar samma åsikter om saker och ting som de människor som bor och arbetar här. jag håller med om mycket som dessa människor står för och tror på, MEN ,jag kan inte säga att  det var gud som förde mig hit direkt. det var snarare ett bananskal som gjorde det.
men det ska bli sjukt intressant att tillbringa tid på denna camp, och får se om jag kommer be böner för er på löpande band där hemma sen. Vi har även blivit introducerade för "quiet-time" idag, där vi en timme,  från 08.00 till 09.00 ska sitta en timme, helt tysta. antingen läsa bibeln(!), en annan bok, eller lyssna på ipodsen. jag läste matteus evangeliet, eller nått, idag så att det skulle se bra ut... jag tror inte jag kommer keepa up the good work med den särskilt länge till.. Min frukost blev föresten äppelmos med kanelflingor. ska försöka undvika en repris av den...

Jag sover på en madrass som är som en bulldeg, jag liksom sjunker ner till plankorna i sängen. jag har ingen kudde, än. jag har inget shampoo eller balsam,än. så jag är sjuuutkt äcklig,fortfarande. det luktar tydligen stall i vårt rum, och är man vaken om natten kan man följa formel1 för skalbaggar i taket, tjocktnice-. MEN alla världens snällaste människor verkar ha samlats på ett och samma ställe, och det är här, på STN. so no worries.
kan dock tillägga att vi bor i det mest kriminella och farligaste områdena på hela hawaii, så nu kan ni sova lugnt mamma & pappa!

see you guys, och det kommer foton sen, när jag inte ser ut som MobyDick.


jaha, då var jag också fast..

okej, min första blogg-rad ever.. min blogg-oskuld är tagen och kan aldrig bli ogjord. jaha
kia och emma får hjälpa mig styra upp detta senare så ni fattar vad som står, så att jag fattar vad jag gör.

På LoganLurmus kommer ni iaf kunna följa vår resa från Hawaii till Asien. På hawaii kommer vi bokstavligt talat leva som surfande helgon och i asien blir vi nog vårt vanliga "jag". uppdatera kommer jag väl göra.

på återseende
/LoganLurmus

RSS 2.0