hujeda mig,

ja idag var det bara en grå dag.. vädret bjöd inte på någon höjdare idag så idag har vi haft en spela-kort-titta-på-film-prata-skit-gå-i-affärer-dag! det är bra med sådana dagar också tycker jag! vi har fått god mat iaf,det var himla bra! är magarna glada är jennie&kia glada!
det slog mig idag att jag snart inte kommer dela allt-allt med Kia längre... Jag kommer inte höra henne kiss  borsta tänderna.. jag kommer inte kunna sträcka mig över bordet och säga"var din mat god?" för att sen ta mig en provsmak, jag kommer inte heller skeda med henne, inte vakna varje morgon se Kia ha myror i brallan för att hon redan varit vaken i 2h...allt som vi gjort och delat 24h om dygnet i 2 mån nu, om inte hawaii räknas in också. HUR SJUTTON SKA DET GÅ?? det kommer bli så tomt! Kia är som mitt högerben, och det vill jag ju inte vara utan ens i några timmar! kia, du får flytta med hem till mig helt enkelt...


föresten, sjukt imponerad är jag av alla de nissar som sitter och hittar på fyndiga tryck på t-shirtar... jag menar, hur kommer man på allt? och har man det som heltidsjobb eller är det bara nått man kommer på och snickrar ihop på paint? fettsoft om ens dåiga/bra humor hamnar på en massa t-shirtar helt random,som sedan säljs i Bangkok exempelvis. eloge till alla de som har inventat ett finurligt tryck på en t-shirt! jag är tacksam för det får mig att dra på smile-banden, även fast vissa är mer opassande än andra!






lite kul äre ju?


bra där!


"jennie, dä ba' läckää"

Idag mina vänner gjorde hon det igen, trotsade sin rädsla för icke-kontroll.. Kia följde med mig ut i havet för att snorkla!! dock varade det i 15min för att cyklopet läckte, men det var ju kul att hon var med en liten stund iaf! bra kämpat kia! en och annan ful fisk fick vi se iaf!

Föresten, vi tog ju en varsin Thai-massage igår jag och kia. det må jagsäga var en upplevelse för både sinne&kropp! Ibland var det som om den lilla thai-damen förvandlades till en 2 tons elefant på min rygg. En två tons elefant med redigt vässade armbågar! Om jag hade blivit utsatt för samma sak fast inte i en massage-situation så hade jag trott att jag hamnat i någon slags tortyrhåla!okej,kanske inte tortyr, men jag-vill-att-du-ska-få-ont-håla. men jag intalade mig själv att damen som då förtillfället hade sin armbåge halvägs igenom ryggen måste ju veta vad hon gör. och det gjorde hon! Efter diverse knakande och knäppande, ja ni ska veta att thai-tanten inte gav sig fören det var nått i kroppen som rörde på sig eller lät, så kände jag mig faktiskt lite,håll i er nu, SMIDIGARE! Och antisktsmassagen var himmelsk! Men det förvånade mig lite att jag inte såg ut som en schweizerost efter armbågarna i ryggen och att jag inte hade 2cm längre tår... men ja, det var nog för att hon kunde sin sång thai-damen!!

Nu ska jag och min fru ta och göra slut på denna dag och påbörja vår skönhetssömn tidigt! Vi får se vad morgondagen har att bjuda på! Ciao!!

NI MÅSTE GÅ IN OCH TITTA PÅ MIN ÄLSKADE VÄN EMMAS BLOGG, hon höll i Gudstjänsten i hennes kyrka, och hon gjorde det så himla bra!! Gå in och titta klippet på www.emmalideroth.se









så här "snygg" var jag på massagen...



så här "snygg" var kia på massagen...

Koh Samui

yepp, nu ar vi har. pa Koh Samui. Det ar fint och de grillade majskolvarna pa beachen kan man ju knappast klaga pa. inte pa den farska mangon heller! och det ar precis vad var dag har innehallt(innehallit?) idag! och bara om ni ville veta, ska vi snart ivag och ta lite thai-massage! josses, hoppas de finns na ben kvar i kroppen pa mig! Vi bor helt okej, i en mysig liten bungalow! med sitt-toa, thadha!!

GRATTIS ALSKADE MAMMA PA MORSDAG! DU AR DEN ABSOLUT BASTA MAMMAN SOM FINNS! ALSKAR DIG OCH SAKNAR DIG MAMMI!<3

"sista chansen"

så lyder titeln på boken jag läste ut idag... åh denvar såbra!! men nu är den slut... allt bra ska då ha ett slut..menmen, då sätter vi tänderna i nästa bok! som inte alls kommer vara lika lättsam. ni fick ni veta det iaf.

jag och kia vaknade faktiskt upp i vår bungalow idag, inte ute på havet! vilket vi trodde att vi skulle göra igår kväll när vi gick och la oss. det lät som om vågorna gick under huset! men där hade vi fel. vi tog våra kylskåp till backpacks och marscherade genom djungel och resorter tills vi kom fram till piren! där gjorde vi oss förtjänta av en frukost tyckte vi, så då åt vi en! sen tog vi taxe till sairee beach, hur nu det stavas, och tänkte spendera de sista två dagarna här tills vi drar vidare. det hände lite mer här omkring om vi säger så.

fick svar från dykar-doktorn idag.. om jag skulle haft tillgång till en miljö med mindre än -10grader, där jag skulle kunna testat att springa 3km på 15 min utan astmamedicin, då skulle jag kunnat få reda på om det är lugnt för mig att ta mitt Open Water... jahapp, någon som har hört talas om en frysbox med diameter 30x30km och gradantal av -10 på Koh Tao i THAILAND(!) så kan ni ju vara vänliga att höra av er... ajöss!


jansom bay.

idag mina vanner var det dags for strandbyte. vi bestamde oss for att prova pa jansom-bay, eller natt liknande... helt okej stalle antar jag, forutom att stranden bara var klippblock,det blaste orkan och restaurangen serverar inte mat..(?) men annars are bra! far se om taket sitter kvar imorgon bara. idag har jag last en halv bok medan kia tog sig en tupplur pa solstolen. oh det gjorde hon med all ratt med tanke pa att sangen vi sov pa inatt hade en madrass som var gjord av betong. det kanske ar sa man gor sa man slipper oroa sig for att madrassen ska bli gammal?

vi kakde nyss mexikanskt for omvaxlings skull.. skulle nog kunna bli nan form utav guacamole expert. hittills har ingen guacamole slagit froken Linderoths guacamole! det kan jag da saga!

vi tog oss en djungelpromenad ner till piren, och vi tankte nog kopa lite frukt som vi kan smaska pa ikvall! fin fint! vantar fortf. pa svar fran dykar-doktorn.. far se om jag far natt open water eller ej. pa lordag drar vi i vilket fall till Koh Samui! far se vad det bjuder pa.

see ya!!

blod, svett å sand

en gång i månaden ungfär, då skulle sååå gärna vilja kasstrera mig. mensvärk är tamigtusan det värsta som Gud skapat(nästan). efter ca 3h på stranden parkerade jag mig på golvet i duschen och spydde. himla fina upplevelser ni får ta del av, men jag vill att ni ska fatta varför jag hatar detta fenomen så mycket. låg väl i duschen ca 30 min, sen var det vidare till sängen. kan noteras att inga värktabletter gick att finna i hela stugan och närmaste apotek är en bra bit från där vi bor. ingen bra början på dagen.

destobättre avslutning på dagen, jag och kia var ner till hamnen, käkade en riktig fin sallad och avnjöt en förjäffla fin mangoshake. nu sitter vi och knapprar på våra computers och senare ska vi bränna av några avsnitt av beverly hills innan vi somnar in! 

Erica, blev inte så mkt strandbilder idag...men jag lägger upp det jag har :D



vår utsikt från ballkongen. helt OK


solnedgång från ballen också. vi ba njöööt

här käkar vi frulle. helt okej utsikt när man äter en tallrik muslie och youghurt


taget från restaurangen ikväll. och det får avsluta detta inlägg.

see ya soon sweden!


koh tao, jao jao!

landat på koh tao, lite besviken på vår strand faktiskt måste jag säga..så idag tog jag och kia tummen ur och packade våra plastpåsar och tog en taxi till en jättegorgeus strand!! och dit flyttar vi imorgon! vi kommer ha den sjukaste utsikten ever typ. och vi kommer ha varmtvatten!! kors i taket! vi pressade på bra idag, så nu är man väl lite halvsvedd i pannan igen.. ja lär mig då ta mig tusan aldrig... män dä bli brunt sän!! just nu bor vi i en ganska mysig liten bungalow, lite för klen fläkt dock för att kunna tillfredställa oss svettkossor, men vi sover utan lakan som lösning på det!! kryllar av hundar här och om jag kunde skulle jag ta med allihop hem!! äre lugnt eller mamma?

håller tummen för mycket nu, håll med.











fullmåne-kalas

supersupersuper dålig update från min sida. men har inte tagit tummen ur röven och gjort ett inlägg.

nu har vi iaf överlevt fullmoon-veckan. och det var väl med nöd och näppe ibland kan man ju tycka vissa mornar. men oh så kul dä va!! detmåste sett ut som om cirkusen hade kommit till stan när vi marsherade ut från thai dee garden. bövlar vad vi gick in för ha bodypainting! det kommer bilder sen så ni får se att vi faktiskt såg ut som levande konstverk. jonas och bebbe toppad listan över mest målad iaf, eloge till dem! en sjuk kväll med många utropstecken! 

vistrunat i att åka till västsidan eftersom att den ska bjuda pådåligt väder. vi drar istället vidare till koh tao imorgonbitti.så fårvi hoppas att jag kan fixa mitt open water där också. 

riktigt zoo bor vi btw, fetaste ormen på trappen idag,myror i sängen, hund på trappan, ödlor bredvid sängen...sen har jag ett annat stort djur bredvid mig varje natt i sängen.. har inte riktigt kunnat klura ut vaddet är för typ av djur än, kia heter den iaf. 
 
sverige närmar sig med stormsteg, så vi ses den 7 juni. inte den 6 om någon fortf. tror det! hajhaj

Scuba Dive

Japp, idag har det äntligen hänt. idag blev jag av med dyknings-oskulden. ÄNTLIGEN!och det var lika underbart som jag alltid föreställt mig. det var galet vad härligt det var. plus att jag kände mig som världens coolaste person när jag fick dra på mig all utrustning också. Himla mycket fint fickag se där nere i havets djup, triggerfish, två olika sorters rockor, 3st muränor, och massa annat tjusigt!! Dock hinner jag inte ta mitt Open water här... och det suger pung! 

Annars då, jo vi steker och softar på. men det händer ju inget med färgen på kroppen jue!! Känns som om kroppen blir solblekt och håret solbrännt... jag villha det tvärtom!! dålig på svenska har jag blivit också.. DOCK läste jag ut en hel bok på en dag igår! Bövlar vad det gick undan!! 

Vi har vår sista heldag här på Petani imorgon... tear! shiet vad jag kommer sakna detta ställe... det bär av till Koh phangan på torsdag, till fullmoon. får se hur det är! vi ska möta upp blge-gänget+benjamindär igen då också! svinku! 

Nu ska jag och min käre sängpolare Kia avsluta denna underbara dag med en omgång Glee! Ajöss! 

  
frukosten.

lite av vår strand

DYYYYKET!

US!

LONG BEACH

svennar!!

sjukaste hande typ nyss. jag och kia tar en battaxi till long beach, en annan lite storre strand har pa Perhentian, oc gissa vilka som sitter och kakar pa en restaurang dar?? jo amanda norell oc Tilda bergman! och jag menar den har on ar inte stor! sa sitter dom dar!vi som trodde de var pa bali. halla hej! sa det var lite kul! och sa fick vi ju traffa Jonas oc bebbe igen pa kopet!trevlans.

Nu har vi bokat hotell pa fullmoon partyt i thai. ska bli spannande! far se om det bara ar vi som blir dar kanske.. men jaja!
Bir battaxi tillbaka nu! hors av!

flagnar...

yesbox, jag flagnar som aldrig förr! men bara i ansiktet. så det ser ut som jag har en slags hudsjukdom, himla kul! Och ont gör det också.

dagen har mest gått ut på att vänta. vi har väntat på vårr taxi, nu väntar vi på båten, sen ska vi vänta på bussen som ska ta oss till Perhentian Island, sen ska vi vänta på Speedboaten... Men vi har kikat på lite Glee idag under tiden vi väntat, så vi har inte lidit allt för mycket.

Vi ska till Perhentian och stanna hos some old friends. det ska bli hur göttt som helst att se dem igen! det är mitt lilla paradis här i malaysia. Idag tog vi dock farväl av vårt paradis-matställe här på Langkawi.. red tomato.. Gosh I'm gonna miss u!! bästa frukosten efter Lebua typ.

catch u guys later


vänstertrafik

yepp. vi överlevde dagen, men sjutton var det på en moppe!! vi slog på stort och hyrde oss en bil istället! Kia hade inte med sitt moppe-körkort(vilket är förståeligt), så vi fick hyra en bil istället. feeeting nervös var vi! för det första, vi har inte kört bil på ca 4 mån, och vi har det för faskemig inte kört nå vänstertrafik!!
Kia fick den stora äran att börja vid ratten. efter ett x-antal toabesök så var vi redo för avfärd. vårt första mål var De sju källorna.

Det gick som smort skulle jag vilja säga, jag agerade kartläsare från vänster,främre,passagerarstol. Vi gav ut några väl valda ord till diverse bilister som verkade ha hittat körkortet i flingpaketet,men vi klarade oss hela vägen fram!En oerhört brant väg(g) uppför stod nu framför oss. efter ca 20m var det vilopaus  nummer 1. (ska dock tilläggas att vi har varit ute och sprungit på stranden två dagar i rad nu, och våra ben har inte blivit utsatta för riktigt den ansträngningen på ett tag). Vilopaus nummer 2 kom vi toaletten. "Anonym" behövde göra nummer2, men inget papper gick att finna.. Så vi fick helt enkelt ta det som gick att  erbjuda i väskan. vilket fick bli en sida ur "Smärtans Barn, av Waris Dairie". Den som fick lov att offra en sida ur denna bok kunde också gå under titeln "Smärtans Barn"..

Vi kom tillslut upp, åkte lite vattenrutschbana på klipporna,sen begav vi oss hemmåt. och vi kan tillägga att vägen ner gjordes med rumpor bara! hemfärdens körande stod jag personligen för, och vi bad till mesta dels att bensinen skulle räcka hela vägen hem!idag har vi klarat av att tanka, köra vänstertrafik och lärt oss att lösa toalett-problem med det man har. EN BRA DAG!









p.s anonym på Toan, det var Kia, läste precis att hon hängde ut sig själv i sin egen blogg HAHA. D.s

moppee

imorgon blire moppe. får se om vi överlever!! hejsvejs!


Langkawiiii

sa himla rod ar jag!!! bovlar vad rod jag ar! yohurt i facet blir ikvall. sa himla skont are!
imorgon ska vi forsoka att hyra cykel jag och kia. far se vart vi trampar ivag! vi ska forsoka ta oss till de sju kallorna.. om det blir cykel eller taxi aterstar att se.

assa de grabbarna som haller i parasailingen har ar ganska kassa. maste bara saga det. eller sa ar manniskorna valdigt kassa att halla instruktioner som ges. flera stycken crash-landar varje dag har pa stranden. jag och kia blir nervosa varje gang de kommer i narheten av stranden. igar var det en pappa och ett barn som korde rakt in i palm. och damp ner. hur skont ar det lissom? det star nog inte pa foren det landar en ryss i huvudet...
pa tal om ryss, jag och kia blev bjudna pa vara forsta drinkar igar. assa bjudna pa det sattet man ser pa film. jag och kia ligger nere pa stranden och servitoren kommer ner med tva limejuice(okej det kanske inte var en drink "drink" men iaf) och sen pekar han upp mot en veranda dar de sitter en snubbe. "oh shysst tanker vi" och kanner oss lite sma coola medan vi ligger och smuttar pa vara juicer. dock visar det sig att snubben var ca 40 ar och rysk... lite sma kusligt... men juicen var forhimla god iaf! det tackar vi for.

vi ska val snart bege oss hem till var lilla lya. hem ljuva hem!


RSS 2.0