jul, var e du?

jag letar efter min julkänsla, den brukar ligga över mig vid det här laget.. men ikke denna gång! men jag tror jag vet anledning till detta, och det är för att det inte finns någon snö i detta förbenade land. så, GE MIG LITE SNÖ! eller snarare, GE MIG DRIVOR MED SNÖ! Vi gjorde ett tappert försök att få julkänsla igår, med sockerfri glögg(som vi dock misstänker var sprängfylld med sötningsmedel för den var så ruskigt söt) och nybakt bröd. men ja, känslan med det lilla extra är inte riktigt där än. men tack jonna som tog med en adventsljusstake iaf!
På tal om jul, det är INTE okej med glögg på pet-flaska. det upptäckte jag till min fasa att de har här! Norge, ni är en skamfläck i julens historia!

jag funderar på att kladda upp ett kors i taket idag, för hör å häpna; DET VISAS SKIDSKYTTE I RUTAN HÄR I VINTERBRO OCH JAG TITTAR FAKTISKT PÅ DET! annars brukar jag tycka att det är spytrååkigt!! men ja, idag lär jag väl vara sjuk eller nått...


ja mina vänner, kommer verkligen ALLA till himlen?

almost home.

ja, jag önskar verkligen att det kändes närmare än vad det faktiskt gör. 3 freakin veckor kvar, men det känns aaaaslångt verkligen. Och nu när Karlstad är avklarat så har jag inget att längta till riktigt. För jag kan inte längta-längta hem redan, för det är för långt. Jag måste ha intervall-längtan. Helgen som kommer misstänker jag kommer bli dödligt lugn. Med tanke på att lördagen blev allt annat än lugn.

Karlstad behövdes verkligen för att fylla på min själ med livsglädje igen. Jag behövde se att det finns ett liv utanför Rema1000 fortfarande, att det inte försvunnit. Madde skämde bort oss så mycket som det bara gick, med fantastiskt goda måltider, aktiviteter, gym, gästfrihet, skön säng och framför allt, ETT GRYMT UMGÄNGE.
jag upptäckte att jag lustigt nog är väldigt duktig på att köpa julklappar åt mig själv. "Skönt att kunna hjälpa tomten", tänkte jag och ignorerade brännmärkena i kreditkortet.



utsikten vid frukostbordet



spelpjäserna i spelet som vi så ambitiöst knådade ihop(bokstavligt talat)



sjukt pigga tjejer på lördagskvällen får avsluta bildspelet. TAAKK!


allt gott har ett slut, uppenbarligen

bästa helgen på flera månader. TAKK MADELENE INSULANDER, takk karlstad.

en mer givande update kommer inom kort. godnatt!


imorgon, imorgon, IMORGON!

ja då bär det äntligen av till K-town och till vår kära värmlandstös!!!  SOM vi längtat efter detta. Att få känna på att leva ett liv igen, ett liv utan för soffa&film&löpar-världen! Jag ser till och med fram emot den 3h långa bussresan!! alltså sjukt mkt ser jag fram emot den också! att få gömma sig under dunjackan, med hörlurarna! har precis knåpat ihop en supermysspellista som jag ska ha tills imorgon! det är samma pirr i magen som inför en utomlandsresa typ! så kul ska det bli att få åka bort en helg! förstår ni att det kanske inte händer allt för mkt på helgerna här ute i vinterbro?!

min kropp har varit som gelé hela dagen, det var jobbigt att stå, gå, böja sig ner, lyfta saker, tappa saker, plasta saker... allt var jobbigt idag, och klockan verkade ha rast idag också, för stundtals rörde den sig inte enligt mig. men nu är arbetsdagen över och det tackar jag för! takk!

några ungar var här å sålde kakor nyss, om det hade varit jag som öppnat istället för kia hade jag köpt ALLT!! på fredag är det slut på mina sockerfria veckor btw, swääät!



tider, ljuva tider

värk som verkar bra eller verk som värker?

vart på jobb
ätit god mat(takk mamma-jonna!!)
pratat med saknade sundström
löpt sönder vinterbro
sprängt mina vader
rapat vitlök i vinterbro
druckit hemgjort äppel/kanel-te(takk mamma-kia!!)
glott GG
ätit turken(yoghurt)


godnatt!





im gonna marry the night.

det fetaste korset i taket hade jag tänkt göra idag med tanke på att vi inte hade övertid på jobbet!? Lite chockade, vilsna och bortkomna kände vi oss när vi traskade hemmåt redan kl 15.00. Kändes som vi glömt vad man gör på sin fritid som börjar innan 18.00? Glo i väggen? Nej jag gav mig faktiskt ut för en löprunda i mörkret! Tycker egentligen att det är ganska obehagligt att springa i mörker, i och med att fantasin svävar iväg mkt lättare angående läskiga grejer längs vägen...  Och när man liksom redan är igång å springer får man för sig att man är jagad?? Fast det kan ju i sin tur kanske ge bättre träning? alla personliga rekordtider för mig kommer antagligen visa sig bäst efter att solen gått ner. Stiligt.

Ikväll har vi sett Jag Saknar Dig, och den var nog den konstigaste film jag sett.. jag kia å jonna hade kunnat spela in något liknande här ute vinterbro, utan problem. Känns som att vi skulle agera minst lika bra framför kameran. även slå sönder en gitarr känner jag att jag skulle kunna klara av. MEN en sak ligger dock över mina förmågor, sjunga på ett sätt som inte framkallar smärta och obehag för andra... Så där skulle det ju skita sig.





.


Sunday Bloody Sunday,

Det är en Blood(y) Sunday bokstavligt talat, och den är inte smärtfri. Och jag har bara 1 nedrans värktablett kvar... kan man göra sina egna värktabletter kanske? av vad huset för mår? Vi gjorde egen glass liksom, det lär ju inte vara mkt svårare att knåpa ihop sin egen Panodil?
Glassen var btw aaaaasgod! Det var banan/peanut butter smak, och glassen blev som grädden på tårtan för den kvällen!!


luftslottet som sprängdes

en sjuuukt god måltid senare så ligger jag nerbäddad i soffan igen. Tanken, som brukar slå mig en gång i månaden, har åter infunnit sig i mitt huvud. Tanken med stort T handlar alltså om att jag nog vill avlägsna mina äggstockar och alla andra ondskefulla organ som har med mens att göra. För detta knocks me out, så bara av just den anledning tycker jag det ska bli sjukt gött att bli på smällen sen så man slipper den här bövvla skiten!! Jag har ett ganska stort vokalubär med fula ord som kan beskriva vad jag tycker mens. Men efter som jag inte har en åldersgräns på min blorre så sparar jag dem för mig själv.

Att middagen Kia kokade ihop var himmelsk, det tål att sägas igen. Och nu väntar vi spännt på att se hur vår glass blir!! om den blir bra, kan jag lova att det är något som kommer lagas flitigt av mig uppe i Åre. JA TAKK!


lördagskos igen,

en bra lördag har detta varit hittills, har inte hunnit bli så rastlös än. Imorse gjorde jag ett par riktigt smarriga havreplättar och topping fick bli rivet päron(inte förälder), kanel, turkisk yoghurt, kanel å lite honung. Yummi! Sen var Kia på städ humör, jag försökte hjälpa till, och jag lyckades väl polera duschmunstycket på sin höjd? Men nu skiner vår lägenhet, och det är inte tack vare mig kan vi ju dock konstatera. Jag begav mig ut på en springtur istället, vilket var behövligt. Och med Spotify totalsprängt med nya spellistor (TAKK MADDE!!) så gick det finfint.

Kvällens filmschema:
-Saknar Dig
-Luftslottet som sprängdes
-Bridesmaids

Vi KANSKE ska försöka oss på att göra egen nyttig glass. Men vi måste först komma på hur vi ska kunna mosa de frysta bananerna.. Vi har lissom ingen mixääär. Vi får föreställa oss att bananerna är några som vi verkligen inte gillar, och bra gärna skulle vilja nita. Det får vara plan B om inte en hederlig gaffel funkar.

Ajöss!


som du sa, SNART ÄR ÅRE HÄR MIN VÄN! OCH JAG LÄNGTAR SÅ MKT SÅ JAG KRYPER UR MIG SJÄLV!

Fredag, Idol, Våffla, Grått.

Det är Fredag, Nu är det Idol, Åt en våffla idag, Ute är det grått. Kanonkul update verkligen. Men stööört vad tråkigt jag tycker detta är just nu. Jag tänker på allt annat och gör allt annat förutom bloggen. Jag klipper hellre tånaglarna, sitter på toa eller äter snor hellre än att bllogga, känns det som, typ. Men jag göre ändå. För snoret är slut, har inga tånaglar kvar och jag behöver inte gå på toa.

Älskar när man får sån supertoppenbra hjälp av päronen angående julklappar,
SMS: -Pappa, vad önskar du dig i julklapp!? VIKTIGT ATT JAG VET TILL NÄSTA VECKA!
SMSsvar: . Hej  gumman, jag önskar min Aladdins lampa

hmm, ah, visst. Claes Ohlsson har nog det, eller?



trevlig helg hehe

I'm done.

I'm done for today. och känner att blogginsprationen är= 0, zero, none. Längtar hem, längtar till Åre. Längtar efter min familj, min hund, mina vänner.

Idag stannade jag och Kia kvar en halvtimme extra på jobbet för att vi inte orkade laga mat själva hemma. Utan vi gjorde helt enkelt så att vi satt oss i omklädningsrummet tills matsalen öppnades så vi kunde få lite lax i oss. Tala om lathet... Men vi tycket vi satt huvudet på spiken iaf. Och jag har iaf orkat göra mig en kopp te nu, och ålat mig upp i soffan. Tala om prestation!









deep deep deep.

Deep talk är typ det bästa jag vet. och ingen gör det bättre än oss. Jonna,Kia,Madde å jag.

Det är ju som bekant Fars dag idag, och jag har världens bästa pappa. Bara så ni vet.


Sockerbakis.

Sockerbakis är ett fenomen som infaller efter en dag av ett ovanligt stort sockerintag. Ett sockerintag som inte alls görs på Regular Base så att säga. Anledningen till att vi utsätter oss själva för dessa förskräckligt stora sockerchocker är oftast att en eller flera flickor (blandade åldrar) vill ha en sk. Myskväll eller Deghäng.
Och detta är precis vad som hände oss här på Sjöskogenveien 33a igår. 

Vi hann se två bra filmer igår, en chick-flick och en dick-flick. Beastly fick representera chick-flicken och The Boondock Saints fick representera dick-flicken. Sen låg vi, tre överdoserade brudar, i vår dubbelsäng i väntan på John Blund. Imorse fick vi dock tillökning av brud nr.4, vår värmlandstös, så då hade vi CozyTime under täcket samt allsång till låtar som Runka Bulle och Spacebound.





F r e d a g, sa jag.

tre tjejer på jäsning är parkerade i soffan just nu. Jag och Jonna knåpade,trollade och improviserade en banan/äppel/fling-paj ikväll, den blev väldigt god faktiskt! jag tror faktiskt ingenting vi gjort i detta kök har smakat dåligt... Eller vi och vi, jag har precis gjort min debut i köket typ. Eller iofs, jag och Kajan gjorde chili con carne här om dagen, BURK-chili con carne!! Det var inte den godaste jag ätit kan jag säga, och det stod på burken att den var hållbar till 2016... Det var nog 87% konserveringsmedel och resterande mald råttsvans å så lite bönor.

SÅÅÅ GÖTTT ATT DET FREDAG, skulle jag bara vilja säga. Fick räcka med 1h övertid idag. Imorgon styr vi kosan mot Godterislottet och möter upp värmlänningen. Fin fint!


19.57

är klockan och jag lyssnar på Medina. Long time no see skulle jag vilja säga, det var inte igår de spelades i högtalarna. Flashbacks. I tv-rutan ska visar de Bonde Söker Fru. Seriöst, hur många säsonger har de visat egentligen? Eller den egentliga frågan är väl; HUR MÅNGA SINGEL-BÖNDER FINNS DET I SVERIGE EGENTLIGEN? tar de aldrig slut? Eller, så har jag en teori om att det kanske är samma bönder som är med ifrån tidigare säsonger. För vem kommer ihåg hur alla bönder ser ut egentligen? Om det inte funkar med den första de valde så kan de väl få vara med i fler program å försöka. Om det typ färgar håret eller nått så man inte känner igen dem så lätt. Fair deal tycker jag!

Anton och Malin har precis varit här och tittat på vår lägenhet, trevligt trevligt. Och jonna är på jobbet, mindre trevligt... Jag och Jonna klarade oss förresten hela vägen till IKEA och tillbaka igår. Dock var det lite oklart på hemvägen hur vi skulle komma upp på e6an.... men det löste vi! Något jag upptäckt, är att jag är sjuukt imponerad av folk som kan ha väldigt seriösa/djupa/livliga diskussioner när de kör bil och SAMTIDIGT hålla koll på vägskyltar.
Jag vet inte hur många ggr jag och jonna avbröt våra samtal med "oj men vad var det där för skylt nu då!?" "Skulle vi svängt där!?".. Nått som kommer med åren antar jag.


Varför landa

trött tjej har parkerat sig i soffan, och har inte tänkt röra sig många meter fören Jonna kommer hem. Då ska vi försöka hitta vägen till IKEA så hon kan lämna en plånbok. Vi har ingen Gps vad jag vet, men det bådar ändå ganska gott i och med att Jonna hittade vägen från Älvdalen till Oslo utan att köra fel en enda gång!! Men ja, vi ska inte ropa Hej fören vi ligger hemma i sängen igen...

Jag funderar starkt på att amputera bort  ring-tårna. De är ganska asmkt ivägen när jag ska ha mina jobbskor. Det är ju fett jobbigt att ta en storlek större bara för att två tår ska få plats liksom. Så amputation (eh är det ett ord?) känns mer aktuellt.




I wanna be everywhere

om jag fick skulle jag jättejättejättegärna kunna vara på fler ställen samtidigt. Jag vill vara här i Norge å tjäna lite papper med mina flickor, jag vill vara hemma med familjen och min krov-vovve, jag vill vara hemma och vara med resten av alla mina andra saknade flickor, jag vill vara i Åre... Men ikke, man får tydligen nöja sig med en sak.

Kia mådde inge vidare idag, så hon fick stanna hemma från jobbet. Vilket betyder att detta varit en ensam och sjukt fett booooring dag idag. Så jag håååpas att hon är frisk imorgon. Det är tråkigt att  vara den enda som luktar fotsvett på jobbet lissom ,om Kia är med är vi iaf två. Jonna har dock kommit tillbaka till oss efter att ha spenderat helgen i Älvis. Så nu är vi komplett igen!! <3

Jag ska snart äta en burk med barnmatsfruktpuré, och då lägger jag samtidigt frågan ut till allmänheten; är det möjligtvis någon som har en Avicii-biljett åt mig? En extra biljett ni inte behöver lissom? Vore aaaasshysst, verkligen.






Soul Surfer.

Sitter här uppriven, uttömd på tårar och en sjuukt stor och skön känsla inombords efter att ha sett Soul Surfer. Kommer inte ihåg sist en film fick mig att gråta så mycket. En film om man vill ha en känslomässig urladdning, that's for sure. Det kändes som om vi åkte tillbaka i tiden, till Hawaii. Att Bethany Hamilton var någon som vi träffade där borta. Usch, det kändes som om hon var någon jag kände som armen av biten av en haj. Allt på filmen kändes så verkligt mycket tack vare att vi själva varit där, de sjöng exempelvis en av worship-låtarna vi brukade sjunga i början av filmen. Som real flash-backs drabbades vi av kan jag säga. Jag grät när det var sorgligt, jag grät när det var lyckligt, jag grät när det var spännande. SÅN SJUKT BRA FILM! En film med många viktiga och bra budskap.
Att det är ett annat perspektiv som kan behövas för att inse vad som är verkligt viktigt i livet. Och att man alltid kan resa sig, hur tungt fallet än var.
Jag är så uppe i varv så jag  vet inte riktigt jag ska kunna sätta ord på huuuur bra Soul Surfer är. Måste nog lugna ner mig med lite blodpudding.
Och vill man bli inspirerad av någons vilja att genomföra sina drömmar så är denna film helt perfekt även för det.

-"I don't need easy, I just need possible."
Bethany Hamilton.


Riktiga Bethany Hamilton





havreplättar.

Gårdagens skulle bjudit på maskerad. Men vi båda kände oss hängiga så vi stod över den... Jag som skulle vara tjuv å allt... Dock gjorde vi en (enligt mig) aaaascoooool upptäckt igår!! Vi har ungefär 834 st olika ljus i det här huset, var av några är i glaslyktor. Och om man vill använda dessa ljuslyktor igen efter att ljuset brunnit ut så måste man ju diska ur dem, right? OCH NU TILL DET COOLA; om man häller i kokande vatten och diskmedel i ljuslyktan och låter det stå ett tag, DÅ BLIRE EN FET STEARIN-KAKA PÅ YTAN AV DET STEARIN  SOM ÄR KVAR I LYKTAN!!!!
h u r   c o o l t? jag tyckte det var det häftigaste på länge iaf.

Idag sov jag och min sambo ända till kl 12.00!!! hur sjukt? Och alla i GG var med i min dröm i natt. Också ganska sjukt. Börjar nog bli lite GG-skadad vid det här laget.

Var sugen på någonform av stekt frukost i morse, så det fick bli någon slags form av havreplättar. Freestylade lite i köket, brukar bli bäst då. Och hör å häpna, jag lyckades faktiskt! Väldigt bra om jag får säga det själv.  längtar dock redan till lunchen, somblir BLODPUDDING! Alltså det kan man bara inte tröttna på. Och den kommer avnjutas tilllsammans med Soul Surfer!!!!!!!!!! jag och kajan hann ju precis lämna  Hawaii innan den hade premiär, så nu ska vi äntligen se den!

Adios!






trevlig helg, sug å svälj.

vaknar upp 04.50 och är relativt pigg? är det arbetsskada måntro? men jag kunde iaf somna om och vaknade igen 08.55 å då var det förflyttning till soffan. Med tillhörande sängartiklar.  Jag vet inte riktigt vad som står på dagsschemat. Blev  oerhört bio-sugen, eller Kino som de säger i Norge, för Kia ligger å tittar på en massa trailers. Foot lose VILL JAG SE! och snart äre twilight-dags. Kommer dö lite inombords när flimen är över. FÖR DÅ ÄR ALLT ÖVER BUUHUU!! och jag bävar över att se filmen i Norge, norsk text lissom? Det liker vi ikke.

frukost-time, och det blir en riktig brakfrukost vill jag löööva








slut som tjej.

efter en arbetsvecka, med inte mindre än 18h övertid, så har jag nu parkerat min kropp i soffan framför Idol.
Och som jag längtat efter detta soffläge. Mina fötter har fått ta på sig ett par tofflor istället för ståldojjorna å det uppskattas kan jag berätta!
En tallrik med yoghurt, torkad frukt, linfrön, solrosfrön, kanel, banan å kardemumma avnjuts för tillfället och jag njuuuuter av att det är helg och att jag får sova huuuur lääääänge jag vill imorgon!

jag saknar så mycket.






snaaaart!!

Busy woman.

har varit en minst sagt upptagen kvinna (trots att jag bor i Vinterbro, tro det eller ej) så har inte haft ork eller lust att hålla denna blogg uppdaterad.

Kan meddela att denna vecka har vi lyckats skrapa ihop till inte mindre än 14h övertid. Och mina fötter är sönder, typ.  Så vi alla tre längtar till helgen nu, jag, min höger fot & vänster fot. På tal om jobbet, vi fick ett VIP-kort från... Mc Donalds!!? Why?! Tjockis-lager. Och när chefen sa att vi fick gratis "Brus och is" så trodde jag han sa "Blus och is". Jaha, får man en blus om man går till Donken tänkte jag, men det var ju i själva verket Brus= Läsk... Och is trodde jag bokstavligt talat var Is, men is är tydligen glass. (?) Så nästa gång jag beställer mat ska jag inte säga att jag vill ha is i mitt vatten antar jag.

Föresten, att föra över pengar från Norska Swedbank till Svenska Swedbank är en helt vetenskap och ett Big Project att ta sig ann. En heldag på Rema1000 kändes typ lättare. Ska det behöva vara så? 8456 st olika koder och nummer behöver man för att få lite pengar överförda. Usch!

Ett samtal med min blivande granne Matilda Sundström förgyllde denna kväll. Får nog mer träningsvärk i magen av det samtalet än vad jag får av dagens styrkepass.

Godnatt mina fina




RSS 2.0