dålig update..

sorry, varit sjukt dålig update från min sid, men det är för att det är så mkt annat kul som är på gång här på stn just nu.. och det tycker jag är en skaplig ursäkt :)

tänkte berätta lite om dag två på Molokai. vi vaknade upp, åt en fin fin frulle med skupplig utsikt. sen svida vi om till nått mer "fancy". vi skulle nämligen till kyrkan, och det var himla tur att min kära vän julia hade tagit med två klänningar till molokai. annars hade jag kanske fått suttit utanför kyrkan. vi knäppte lite kort, man kommer aldrig ALDRIG undan komeeran när hanna är med... men det älskar jag henne för! kyrkan var helt okej, kändes som om det höll i ett vardagsrum. litet,gult,mysigt med heltäckningsmatta. inge storatuna-kyrka här inte...
sen vare dags för lite hard-work-work. jag hanna,julia och shoshanna fick vara målare och det klarade vi galant! iaf enligt oss själva. vi beklagar och sörjer dock alla malar och skalbaggar som föll offerunder denna renovering. men de kan ju glädja sog med att det inte bara är en del av ett ekosystem längre, utan även en del av Molokais gymhalls-väggar!

efter lite målande och annat jobb så tror jag vi chillade ganska mycket. och mot kvällen så begav vi oss till HOT BREAD!såå galet gött äre. det är som ett ljust bröd som de bakar på plats, den innuti är det creamcheese och så får man välja antingen blueberry, strawberry eller cinnamon. så simpelt men himelskt gott!!(låter som en slogan för hotbread). Blueberry is the beeest!!


IDAG/IGÅR var två awesome days. igår surfade viefter att vi slutat, tror vi var ute i vattnet 2 timmar ungefär! och jag har kommit fram till att jag får sluta se så himlans glad ut när jag surfar för jag sväljer så sjukt mkt saltvatten när jag ler med öppen mun!!!och fick nog in 2 liter extra vatten i huvudet, så jag hade kunnat passa in bra med vattenskallarna i "de tre vännerna &jerry" igår. igår hade vi på stn "expression night" eller nått.. och det innebar att mann fick gå upp på scen i Baren för att göra ett framträdande som uttryckte nått man ville förmedla. det var asgött!hur mkr folksom helst, utifrån också, och stämningen var så gööig!

idag, så stod klockan på 03.25. vi skulle nämligen ut på en haik som kallas stairway to heaven! men det är egentligen förbjudet att gå den haiken, för det var en kille som dog där förut, så man vill börja haiken innan vakten kommer. så vi var ca 10-15  pers som drog ut dit och alla var så stoked över att vi skulle göra det!
vi hoppar ur bilarna  ca 05.00 och en bil som gör en u-sväng skrömmer skiten ur oss allihopa för vi tror att det är vakten som kommer! hela gänget spurtar upp i terrängen och alla killar skriker "RUUUN!!!HIDE!!". med en puls på 400 slag/h står vi där, mitt ute i buskaget, tills vi efter ett tag inser att bilen bara skulle göra en u-svämg.. DET var ett äventyr, och äventyret stannade där för när vi kom fram till startpunkten av haiken så var vakten redan där... vi försökte muta honom med lite Peanutbutter och en beagel, men den gubben gick inte.. så hem, sov 2 timmar. sen vare upp, till stranden, SJUUUKT UNDERBART VATTEN. DET VAR HAWAII PÅ RIKTIGT IDAG! sen ikväll var det sista gången för surferschurch.. sad-moment!!! men maten var göig som vanligt!

ska sova nu, för imorgon äre once in a mounth church som står på menyn. så ska väl dit och hänga lite! see ya!

 






prayer

innan jag börjar berätta om dag nr2 på molokai ville jag bara berätta lite kort om the all night prayer soom vi hade igår natt. klockan 01.00 -02.00 satt jag och två tjejer till uppe och bad för stn:s ekonomi och allt annat som rör den här organisationen. det var faktiskt ganska mysigt och inte alls så läskigt som jag trodde. Gud satt nog och skakade på huvudet åt mitt sätt att be, men dä sket man väl i! jag tyckte det gick bra!och jag hoppas att Han strunntar i hur jag ber, och faktiskt tittar på det som jag bad För. Innan böne-natten började hade vi worship en timme, OCH DET VAR SÅÅÅ HIMLA BRA!!asså jag älskar worship. och alla sjunger så himla högt så då slipper jag höra ljudet av min egen röst!awesome!

Men tillbaka till molokai! dag nr2, vi trixade ihop frulle för att sen cruisea ner mot farmers-market! bond-marknaden med andra ord.. jag köpte ett asfint armband! och jag och hanna blev värvade till US Airforce!! det om armbandet var sant, men att vi blev medi usas flygvapenstämde inte helt.. men vi  fick prova asshyssta militärkläder och han gav en burk med asnice bbq-krydda i som han & hans  fru hade gjort! så vi fick den för att vi var från sverige och han trodde förmodligen att vi aldrig smakat grillat förut. så det tackar vi för!

sen hjälpte vi till att snickra ihop och gräva lite grejer på ett dagis, typ. så det var nirre! Och kvällen avslutades med en awesome dinner! dinner is the best! och med lie worship. så,så såg den dagen ut(mkt "s&å" i den meningen)kort och gott.

ska ner och städa i baren snart igen. jag och kvasten är ett riktigt radarpar idag medan vi lyssnar på Heaven Song on repeat!








back on track

allright, då var man tillbaka till den så kallade "verkligheten" igen då. Tillbaka på Stn och till vardagen. Det känns gött på ett sätt men jag hade så gärna stannat kvar ett tag till på Molokai! alltså det var magiskt!! Landskapet var som taget ur Sagan om ringen på vissa ställen! det var huuuuur vackert som helst!
Molokai är verkligen som att "leva på landet", inga affärer egentligen, knappt någon trafik, everyone does the Shaka, allt är bara så simpelt! AND I LOVED IT!

Flygresan var också något utöver det vanliga, vi åkte ett leksaksplan för endast 8 passagerare och 1-2 piloter. INTE ENS JAG KUNDE STÅ UPPRÄTT  I PLANET!så litet var det! och flygresan tog typ 30 min och vi flög jättenära marken, sjuukt häftig upplevelse och känsla. vi såg valar nerför oss när vi flög, ganska mäktigt det med.

jag ska försöka berätta dag för dag i olika inlägg, fett mkt att läsa annars. vi kom till molokai på förmiddagen packade upp. vi bodde i en stor gymhall, och sov i övervåningssängar. fett! sen drog vi till stranden och surfade, men det var ett riktigt naaarly place vi var på! typ massa rocks och vågorna var stora. så min surfdag slutade med att jag nästan spolades upp  på klipporna och jag fick min surfbräda i tinningen. way to go jennie!.. supersweet bula fick jag! efter surfingen hade vi worship och lyssnade på Chris's testemony. supermys!

under natten och den kommande morgonen kom jag underfund med att jag aldrig mer ska klaga på tuppen vi har uttanför stn. för utanför vår gympasal låg nämligen nån slags tupp-farm, och de hönshjärnorna fattade inte att deras uppgift är att gala på MORGONEN och inte från KVÄLL till MORGON. då vare näre chicken-nuggets kan jag tala om!

forts. dag 2 kommer sen. Idag har vi iaf varit i Wainea(stavning?) och lärt barnen att simma. tro det eller ej, men jag tror nästan att jag har börjat gilla att hänga med barn. KORS I TAKET. so improvment for me!
Ikväll, eller ah, snarare i natt, så ska jag sitta uppe och be en timme...! från 1 på natten till 2 på natten. vi har typ "all-night-prayer". blir spännade och se vilket språk den bönestunden kommer sluta i.."dear gud, I ber to dig so we kan få more money so we kan köpa the stripclub and utveckla stn more.." yeeeeah!

see yaa!

taget från planet, sick!



TEAM ONE BABY!!!



suuuurfing




dinnner!!

semester från bloggen(10 dagar)

ah idag, eller ja, om 30 min så drar vi till Molokai, en annnan ö som hör till hawaii-öarna. det ska bli grymt!! vad vi ska göra vet jag inte riktigt, vi ska vara på outreaches och typ surfa. SWEEET!men jag kommer vara borta från Min Emma,Min Kia och Min Sara!!! Tur att Min Hanna är med mig iaf! och alla andra underbara människor i min grupp! Internsen kommer nämligen vara splittrade i två grupper, och jag är i första och åker idag, kommer vara borta i 10 dagar. sen kommer grupp2, men vi kommer ha 3 dagar tillsammans undertiden vi är på Skate-contesten på Molokai! Och jag kommer inte ha tillgång till dator och kanske inte mobil. Så jag ska bara blocka snäckor och läsa bibeln!!

See in 10 days! Love yaa

Elin: jag saknar dig så sjuukt mycket också syster yster och jag är så glad ochstolt över att du fixat både sommarjobb och skola!! :DD du är bäst! jag kan knappt vänta tills jag får höra allt som händer hemma!! skriv ner på en lapp så du inte glömmmer!!!! om ni inte har skickat brevet än, så kan du vara snäll att be mamma skicka med en deo, Nivea "flower...nånting" glasflaska! för jag vill inte att den ska ta slut! :PP du är mitt allt, ingen mig utan dig!<3<3<3




maaaat är liv!

sara frid! jag är så glad att du finns här som min roomie! en roomie som blir lika exalterad när matkartongen med frukt och grönsaker och KESOO kommer från foodbanken! du är such a blessing! soo sick nice!

idag åt vi en riktig delikatess, wokade grönsaker med 3 år gammal chillisås!sooo awesome vare!!ingen har tillbringat mer än 5 min på toaletten hittills iaf. får se hur det ser ut senare... PÅ TAL OM toaletter, när jag och sara var och tränade idag, så skulle jag gå på toa i gympasalen som ligger bredvid fältet, och vet ni vad som låg i toaletten eller!?!?!EN BAJSKORV!!!UTAN PAPPER!för det förrsta, men är ganska modig som vågar lägga av den kabeln på en offentligtoalett, det är bara bås liksom. MEN HON STRUNTADE INTE BARA MED ATT SPOLA, UTAN HON SKET OCKSÅ I ATT TORKA SIG!??haha fy fan vad grouse! gissa om jag fnittrade för mig själv när jag sprang ut från toan! vilken surprise denna okända människa bjöd på idag! tack för det!

nu har jag suttit på "efterprat" på bibelstudien, så nu är jag på god väg att bli ett bible-pro!!

pöss på er!!


soooorrry

förlåt för bad update, men igår vare en såndär känslosam måndag. så var helt utpumpad i både hjärnan och kroppen, så orkade inte skriva. det som hände igår kan ha varit en av de vackraste stundernaimitt liv! påminn mig om att jag ska förklara om den här måndagen när jag kommer hem. för att försöka förklara på bloggen känns ganska lönlöst. men en sak kan jag säga, att de två människorna som jag påbörjat  den här resan med, emma&kia, är två av de absolut finaste människorna som existerar i denna värld. tack att jag får vara en del av er!

idag äre tisdag, service-team.. undra vad vi ska städa för kul idag!? snart startar Qt. 
alla stnare, jag älskar er!  




b&j-pictures


step up3, b&j

som sagt, det har ösregnat idag, hela dagen i stort sätt. så vi tittade på super bowl en stund, men fattade absolut INGENTING. så jag och kia tröttna ur. och vi tyckte att vi kunde passa på att ha en mysdag med hyrfilm och gottigott. OCH DET BLEV DET, OH YEAH!att hyra film kostar bara 7 svenska kronor, cirkus!! i sverige äre typ 50 spänn! inte undra på att man hellre har stamkort på piratbay än på "Hemmakväll"... vi hyrde step-up 3, den var braaaa!!!älska Moose! eller hur han nu stavas, såå grym!! och ben&jerrysen var supergöööi!   

vi håller på att ladda upp en video som jag och kia kokat ihop ikväll, förhoppningsvis kommer den upp ikväll, och inte om en vecka... puuuth på er!




maybe super bowl.

idag regnar det, vilket suuuuger för jag ville ju surfa idag... men icke!

vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, kanske ska vi spana in super bowl  på nått ställe sen. de sägs att reklamen är stor del av hela grejen, och vem älskar inte reklamer liksom?! not. men känns som det kan vara värt att se ändå! känns ganska skönt att bara ha en chill-dag där man inte vet vad dagens planer är riktigt.

om jag inte får något att sysselsätta mig med tror jag att jag ska börja konstruera en mini-atombomb, tillägnad alla våra kackerlackor som regerar i detta hus! så vidriga djur! måste de vara precis överallt!? önskar att jag bara kunde ta en fet eldkastare och bränna upp alla små eckel-baggar! less är jag! kackerlackor var en dålig idé.


vet inte vad jag ska dunka upp med för bild idag. ni får ta det ni får helt enkelt!



saturday

ja vad ska man säga omidag, lika underbar som alla andra dagar, varje dag är den bästa dagen. börjar få lite smått panik över att tiden springer iväg...på fredag drar vi till en annan Ö, Molokai heter den. där blir vii ca 10 dagar, och när vi kommer hem från den, då äre typ bara en och halv måndad kvar. det är ingenting ju för fanken!! hur ska vi hinna med allt vi vill göra?? GUD,  du var sjukt snål när du bara gjorde veckor med 7dagar, du kune väl bjussat på 10 åtminsonde?

iaf, så har det kommit fler interns, 2 flickor, HUR GRYMMA BRUDAR SOM HELST!och två pojkar, dock är de inte svenskar. men tjejerna är!

stranden blev det idag,dock ingen surf... sen skulle vi dra till ett shoppingcenter, som jag tyckte att jag var ganska säker på vart det låg någonstans. men ack så fel jag hade, men det ville jag inte inse fören vi klivit av bussen... så en promenad blev det till ett shoppingcenter jag inte hade en aning om egentligen. svettiga,saltiga, skavsåriga och hungriga brudar var det som marscherade upp för hawaiis gator. men vi kom fram till slut, oh det var ganska nice faktiskt! så ibland blir misstagen och det oplanerade bra iaf. det vi kom fram till var ett ställe med massa outlets, typ vans,coverse,levis, ralph lauren etc. men var på tok för lökig och ecklig för att orka prova nått..

sen vare surferschurch, maten är ju allti lika god. så ikväll syndade jag,  genom att frossa! och som straff för det så har jag lite halv ont i magen. laxeringsmedel kanske inte vore så dumt?

idag satt jag bredvid en jättestor tant på bussen, det såg ut som att hon hade varit ute i snöstorm, så mycket mjäll hade hon typ på sin tröja. och så mjälla hon i ansiktet tror jag, kan man göra det? men trots att hon inte såg ut som nån från Victoria Secrets Show så ville jag iaf ge henne pengar när hon frågade mig om jag hade några åt henne. men det hade jag inte... så ah, hon blev utan. men det är ju tanken som räknas!! hon hade gärna fått ett Head&Shoulders också om jag hade haft ett i fickan... 

Nu ska jag söva, imorgon ska jagfrivilligt, stanna kvar 15 min extra i kyrkan, FRIVILLIGT HALLÅ!?berättar kanske varför imorgon. nattinatti 

 




service-team

dagen har till mesta delsbestått av service-team, vilket innebär städa... men jag var med sara den sista, och mest jobbiga, stunden, så vi löste det! med vår fantastiska Dj Kaelen.

sen drog vi till fältet för lite pw, jag, sara,emma och andrea! och vi gjorde lite workout aswell. när vi kom hem vara somomenliten bit av himlen hade trillat ner i vårt kök! DEET VAR SJUUKT MED MAT! GOD BLESS! bananer och keso. nu överlever jag några veckor till!

ikväll hade vi film kväll. The good guy som skulle vara sååå bra! den var lame.


alltså det är så sjuukt med svett i vårt sovrum just nu! ska klä in min säng i galonisar tror jag!

Mamma&pappa: adressen tror jag är PO Box 860366 Wahiawa, Hawaii 96786. ska dubbel-checka.

vet inte vad som är mysigast, sandiga lakan, ödlor under kudden, svettig kudde eller kackerlackor i taket? svårt val..

gooodnight everyone!


pangkaks-bilder

bilder från gårdagens festmåltid!












himmel&paaaangkaka!

vi gjorde kanske de godaste på länge här på stn ikväll! jag, kia, emma bestämde oss för att vi behövde introducera de svenska pangkakorna för Kaelen. så vi gav oss av, köpte alla ingredienser, kia gjorde det snyggaste och mest välsmakande smetkakorna ever!! och på köpet fick vi även Carl och Zack som ville vara med i kalaset, super! tillpangkakorna hade vi, förutom carl&zack, även jolgubbssylt,sprut-grädde och GLASS! hur gott som helst. i slutet spårade dock pangkakskalaset ur, vilket var ganska självklart eftersom vi hade grädde i sprut-burk... så alla fick lov att spruta varandra i munnen OCH svälja! (det här kan verkligen associera till något helt annat, men jag svär på Gud, det var ENDAST grädde som sprutades).

efter att ha fyllt på kistan en aning så begav vi oss till fotbollsplanen där det vankades fotboll. tur att jag hade rosa tshirt på mig idag och inte svart&vit-rutig, annars hade man nog kunnat ta fel på bollen och min mage! det säger en hel del om hur gooda pangkakorna var! Mitt lag vann!! fast det var dock inte min förtjänst sådär jättemycket... men kul vare iaf!

föresten en sak jag funderade på idag, varför heter toalett "restroom" på engelska? äre dit man går om man behöver ha "rest" om man hänger med sjukt tråkiga och lame-people? det är ju inte så att jag går in på toaletten och sätter mig och vilar om jag är trött...eller? nog för att det är skönt att sitta på toa, men det finns bekvämare ställen, enligt mig!

nu ska jag invänta John-blund, och han får lägga på ett kål.

SUPERVIKTIG INFO TILL ALLA LÄSARE: Josh ska exprimentera med min tå imorgon, den har fått ett asäckligt sår, så han ska smeta på nån kinesisk-medicinsalva från Bali imorgon! sjuuukt ont göre,typ som att kleta wasabi i såret säger de! var bara det jag ville informera alla om. hoppas ni känner er bättre!







man blir faktiskt trött av surfing..

surfing and more surfing!

pallade inte skriva ett inlägg igår. sååå trött. igår hade vi iaf interns-surfday! vi drog till en assweet strand! men det var dock ganska plant på ytan igår, och jag hade en way to small bräda, så det gick inge vidare igår. men det var awesome att bara hänga där ute i vilket fall.

IDAG  HADE VI ÄNNU EN SURFINGDAG!och idag var det hela vår Stn-Ohana som var ute, alltså hela vår stn-family! åkte till en sagolik strand idag! och vi begav oss i gryningen. huuuur vackert som helst! ska försöka skaffa lite bilder under dagen så ni kan få se.

det gick mycket bättre med surfingen idag, dels pga brädan,men framför allt för att Steven var min surf-coach idag! den killen är grym! hade kunnat vara kvar hela dagen på stranden, men icke... vi har haft natinal-prayer, som idag hölls av vår egen KIA! hon var kung idag! sen har vi haft "big-wednesday", vilket innebär att en ur Staffen har en timme där de får delamed sig av en av deras passioner. idag var det stefans tur, och han berättade om kajak-fiske. väldigt intressant faktiskt, tro det eller ej!!! om inte surfing blir min grej, så kanske det blir en kajak-fiskare av mig? who knows!

Mormor, skönt att höra att det var bra disco i Tallin och att kamelen var grym! saknar er och längtar till portersteken!!!
Mamma&pappa, taaack! jagkommer faktiskt inte överleva utan havregryn... saknar er också! Love u!!

höres!





mondays, mondays...

herregud, nästa måndag kommer sluta med droppställning om dessa måndagar ska fortsätta vara såhär tårfyllda... för det mesta är det inte tårar av smärta (tjusigt rim), för egen del. tårarna är för den personen som det handlar om. det blir sånna sjuka urladdningar på måndagar så det är galet. PLUS att magen inte får nått annat än flytande, och det gör inte saken bättre. idag var största urladdningen hittills. kommer aldrig kunna förklara hur atmosfären och stämningen är i rummet på måndagar. jag kommer aldrig kunna beskriva hur det känns att nästan kunna ta på alla känslor som flyger omkring i rummet under måndagar. det är sick. men jag älskar det!

vi hade Ohana-night för första gången idag, men det slutade med en sallad på donken för mig och kia istället. det var fettgott det med! sen gick vi och handla, och det är så sjuukt dyrt med matvaror här! man blir ju rånad när man bara ska köpa lite yoghurt,keso och mjölk! det enda som är billigare här än i Sverige är märkeskläder och SNABBMAT. det tackar alla fett&socker-älskare för. men inte jag!

Mormor&Morfar: Härligt att höra att ni hade det så bra i Egypten! red ni nå kamel? Hoppas ni får det lika bra i Tallin! Mormor, jag saknar din Porter-stek!! KRAM PÅ ER !

Farmor&Farfar: Ha det så grymt kul och bra Indien! är mycket god mat åt mig och se till att komma hem helskinnade. men det brukar inte vara några problem för er. KRAM PÅ ER & TA HAND OM ER!

Mamma&Pappa: JAG SAKNAR ER NÅTT SÅ IN I NORDEN! BE ELIN FIXA SKYPE ELLER MSN SÅ NI FATTAR HUR MAN GÖR! här kommer en lista på saker som jag skulle älska om ni skickade ner till mig :
-fiberhavregryn, 2pack.
-Kanel
-Fiber/Protein-bars. Modifast heter märket.
- Min dykar-padi-bok.
- Kaviar
-Grillkryddda
-Svenskt-godis
-Russin

Om inte allt får plats eller om det blir för dyrt, säg till då så får jag välja ut det viktigaste, TACK! PUSS PÅ ER, ÄLSKAR ER

Elin: JAG SAKNAR DIG SÅ HIMLA MYCKET KÄRA SYSTER! SAKNAR DITT SKRATT OCH LYSSNA PÅ NÄR DU PRATAR OCH BERÄTTAR OM MASSA SJUKT! JAG ÄSLKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA!






family <3

RSS 2.0