borstar tänder.

ja det är precis vad jag gör det. Och spanar på Kia som ligger i soffan på andra sidan bordet. Skulle det inte vara för datasladden som sticker ut ur en armhålan så ser gon nästan söt ut i ljusskenet. Vi har tittat på SATC ikväll, och druckit citron+ingefärs teh/vatten?. Jag gillade båda. Men första säsongen har vi redan hunnit beta av... Imorgon kommer Wiggen&Janne hit, och jag vet inte om jag är mest glad för deras sällskap eller för maten de har med sig å somvi ska äta imorgon! förlåt... Men ja älska ju ba' mat!!!

Night folks


pics


Försökte i paint, men det är svårt.. det ståer iaf "jag är här nere lissom", ringen är runt där jag står, om inte det framgick..






det nedersta planet av huset är vårt!

kylskåpsmagnet. Mördarbacke. kikärtor.

Dagens träningspass är avklarat sen ett par timmar tillbaka, och nu avnjuts middagen som idag består av två stekta ägg, kikärts+tonfisk+majs+pesto-blandning, finncrisp. Oh vad det är gott.
Eftermiddagen bjöd på riktigt sommarväder, så det var sååå vackert där vi sprang idag! Träningspasset såg ut som följande (taget från kias blogg.) :

- löpning med bra tempo i 30 minuter.

- intervaller i mördarbacke nr 1. (olika sorters intervaller, typ en börjar springa upp för hälften, stannar och gör 3 upphopp sen springer vidare uppför backen och stannar på toppen för 3 st upphopp till. det var en variant vi körde)

- löping till mördarbacke nr 2.

- två vanliga intervaller utan vila (alltså springer upp, springer ner, springer upp. men när man springer ner blir det en lätt vila)

- 30 sek planka, direkt 10 burpees, 30 sek planka.

- 25 dips, följt av 30 st rep av en magövning som jag inte kan förklara.

- löpte hem.

I första mödarbacken ropade Kia till mig "AKTA BAJSET I BACKEN!!". men jag tror ta mig tusan att jag bara trampade på precis de ställena jag inte skulle. Och under sista intervall vändan tänkte jag för mig själv " näääe, nu stannar jag f*n hellre å äter bajs än att springa hela vägen upp!". Men det blev ikke nå bajs för meg.

Jag mådde inte lika illa idag, så det var ju ett plus. Vi tog en promenad ner till affären för att inhandla citroner&ingefära. OCH att inte förglömma, EN kylskåpsmagent. Jättefin, det står "happy" på den... nog kommer jag skratta åt den allt, men det är snarare ett hånskratt för den är så INTE fin.




full av träning.

Ännu en arbetar dag avklarad. det börjar ta sig med packningen på jobbet asså. lite sitter kvar från de gamla goda ICAlagret-tiderna. Vi packar annorlunda på Rema, that's why. Dock suckar en kille varje gång han ser min pall... men vad gör det mig när han hjälper till och lägga om! Inte hänger jag läpp inte! MEN det är två andra som skulle hänga läpp(om de hade några) och det är mina fötter... Asså AJ! de är så ömma av det där bövla betong golvet. Både jag och Kia har ont i våra tossingar...

Trots ömmande trampdynor så hoppade vi i ett varsit par betydligt bekvämare skor, löpardojjerna. Oh så mycket astmabackar och mördarbackar det finns här omkring. Mycket hatkärlek till dem kommer ges ut! Iaf om vi ska fortsätta på samma bana som idag. Jag har nämligen anmält mig frivilligt( och ofrivilligt antar jag, eftersom att vi bor ihop nu..) till att bli Kias första försökskanin inför sin blivande PT-karriär.
Så efter första passet idag kände jag mig redigt onykter, verkligen sådär snurrig och spyfärdig, ni som råkat utför det vet känslan. Jag ville spy,men kunde inte, jag ville dö, men kunde inte. Kia fick leda mig fram till dörren eftersom jag mådde för illa & var för yr för att hålla ögonen öppna. Kändes som jag var någon från "Biggest Looser" eller "Tjockholmen" som gjort sitt förstaträningspass i livet. det ska bli sjukt intressant att se vad både jag och kia kan åstadkomma under dessa månader.

dagens måltid efter träningen blev brynta kikärtor, tonfisk, majs & pesto. och som ni förstår var det supergott!! jag står för mys-snackset ikväll. jag har mina ideér.


Gårdagens mys-snacks. Grekisk yoghurt, toppad med nötter & äpplen frästa i kanel&honung.


fick mms hemmifrån. saknar min korv...

.




You touched my heart you touched my soul
You changed my life and all my goals
And love is blind and that I knew when
My heart was blinded by you
I've kissed your lips and held your head
Shared your dreams and shared your bed
I know you well, I know your smell
I've been addicted to you

Goodbye my lover

Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me




"stor"handlat.

våran hittills största inhandling är precis avklarad. 4bananas, en påse äpplen, mjölk x2, grekisk yoghurt och ägg!! Jösses, trodde aldrig det skulle gå in i kylskåpet!!   not. men det känns bra iaf, vi får kalla det lyx.

har ingen skrivlust alls.  ska snart ut på en träningsvända, lär behövas inför skidorna i vinter. KÖSSS!!


vem vet, Oslo Marathon nästa.

vårt Krypin.

det är sjuukt vilken lättnad jag känner när jag ligger här på en av våra farligt sköna soffor. ah vi har två, en varsin. den här lägenhetsvåningen är verkligen som gjord för mig och Kajmanen. En varsin soffa, ett varsitt kontaktuttag bredvid sofforna, dubbelsängen, några få meter till perfekta löpbanor i skogen, 5min från ett shoppingcenter, 10min cykel/gång till jobbet. det är som gjutet! Vi har fått in iordning alla saker i eftermiddag, vi slipper ha garderoben och skafferiet i bilen... Vi ska nog göra något gott å äta sen hoppas jag. INTE FISKKBULLAR!ni som känner mig vet att jag äter allt, å då menar jag verkligen typ allt som går att ätas. ibland det som andra skulle säga inte går att äta. Men fiskbullar, alltså  F Y   T U S A N   V A D   Ä C K L I G T.  jag åt upp allt jag hade på tallriken(vi har liksom inte råd att äta två maträtter under samma lunch, nej nej) men tog man en bit i samma storlek som en ärta, så efter två tuggor har den ju expanderat till något som har samma storlek som en tennisboll typ!! serri, vem uppfinner mat som gör så? läskig typ.

Imorgon slipper vi uppstidningen vid 04.45, imorgon kan vi sova ändaaaaa till 05.35!!! hallelujah!! Ikvväll ska vi njuta av tillvaron, teh& SATC.

Är sååååå glad att jag bor med min Bull. Asså hon är så händig, ni skulle sett vad hon gjorde med lakanen idag tex. Lite trollkarl över den kvinnan! Och hon kan nog trolla med det mesta mellan lakanen också... Nu äre du å ja' Kia, du å ja'!!








den är vår vår vår.

VI FICK 'AN!!! oh sååå gatt! vi fick lägenheten som vi var å tittade på!! eller ja, källarvåningen! Den är så himla fin. alltså tack Gud! Han hade ju säkert klurat ut att det skulle bli såhär redan, och oj vad Han måste ha finttrat åt att vi var så nervösa. Du kan du Gud, tackar!!

Så ja, imorgon flyttar vi in, i VÅRT nya hem. kalaskul! åh vad jag längtar!! och supertrevliga "hyresvärder", heter det så? SÅ BRA KOMMER DET BLI! men det är sorgligt att vi måste flytta ifrån Martina&Amanda så snart... BIG MINUS PÅ DET! men det blir gött häng på helgerna istället! Uppstigning 05.00, så nu äre godnatt. GODNATT!


Middagen som var sååå sjukt god!! Tack Amanda, du kan leverera i köket du!!

lööövly day!

superskön, supersweet dag har det varit i Oslo!! Älskar dagen. Vi besökte som sagt YoghurtHeaven, och tro mig, det var lite som att besöka Paradise on Hawaii igen! Visst, det gick inte upp emot Menchies på Hawaii men det var så otroligt gott att få äta det igen! OOH så vi njöt! Stort tack till Amanda som upptäckte det stället tidigare! TAKK!

Sen drog vi vidare genom stan, tittade på Oslo Maraton medan vi själva satt och tryckte i oss en varsin norsk "bolle". den var utsökt btw! Jösses så de sprang norrmännen och norrkvinnorna! Alla snygga skor som löpardårarna hade på sig, geee määj! Jag är rätt 100% säker på att han som vann var någonstans ifrån Afrika... oj så han sprang. de andra som "löpte" såg ut att ha skorna fyllda med betong jämfört med honom. Sjukt impad av alla gamlingar som var med i loppet! jag skulle inte ha den minsta suck emot dem i löparspåret, tänkte jag medan jag tog en till tugga på min kalori-bolle...

ska iväg på lägenhetsvisning cirkus 1800. Kind of nervös. så håll en tumme eller tre för oss takk!
Kos dere!


Dj 60+, han var ta mig tusan bättre än DJ:en på Soliis igår. Denna man är nya David Guetta, sanna mina ord.














Sunny sunday.

Gårkvällen var oerhört trevlig, vi avnjöt en delkiat middag på PastaBasta istället för thaien. det var fullt... Men det vi åt på Pastabasta var väldans gott det också! efter middagen pallrade vi oss vidare till ett ställe som heter Soliis, tror jag... Norskar+högmusik är ingen bra kombo har jag&kia kommit fram till. Dj:en presterade sådär inne på soliis, han hade väldigt för tight tröja också för sin 35+ åriga kropp, så vi drog till ett annat ställe som hette Nicholas&Son(?) och där vare bra ös! Oslos uteliv är verkligen något jag kan vänja mig vid, men vill dock inte bo här inte i stan.


IDAAAAG SKA VI TILL ETT STÄLLEEE SOM SER UT SOM FROZEN YOGHURT PÅ HAWAII!!! YOGHURT HEAVEN!!! assåvi typ jubla när Amanda berättade om det!! SÅÅÅÅ GÖTT!! så det stårt på agendan idag. Sen ska vi ta oss en kik på Oslo Marathon.  Grejhöjt!!


Idag möts vi igen kära yohghurt!!!


oslo by night

jag och mina damer ska snart ut för att käka lite thaimat. sen beger vi oss vidare för att se vad kvällen har att bjuda på.
Takk och kos dere!

solig dag med Mr. Melk

Sitter vid frukostbordet och avnjuter den godaste frukosten i Oslo hittills tror jag! Havregrymsgröten är idag toppad med.... BANAN! Såå gött att få i sig lite fruktsocker. Har inte blivit mycket av det nu senaste veckan kan jag berätta.
Fruktsmaken på teeht tycker inte jag räknas faktiskt.. För övrigt har vi Mr. Melk med oss denna morgon, han kommer bli en huvudperson i våra liv under vistelsen här i Oslo.

Martina har gjort en jäääätttefin vägbeskrivning åt oss på en Post-it-lapp idag. Vi ska hälsa på henne på jobbet, och sen ska vi hälsa på Amanda! Vi kommer inte ha gpsen med oss när vi är ute och går på stan idag nämligen, så vi får se hur det går för oss.




.

I don't understand why
See it's burning me to hold onto this
I know this is something I gotta do
But that don't mean I want to
What I'm trying to say is that I-love-you I just
I feel like this is coming to an end
And its better for me to
Let it go now than hold on and hurt you
I gotta let it burn

When the feeling ain't the same and your body don't want to
But you know gotta let it go cuz the party ain't jumpin' like it used to
Even though this might bruise you
Let it burn
Let it burn
Gotta let it burn
Deep down you know it's best for yourself but you
Hate the thought of her being with someone else
But you know that it's over
We know it is through
Let it burn
Let it burn
Gotta let it burn





vuxenpoäng, kaaahtjing!!

nusååå!! har vi precis varit på vår första lägenhetsvisning någonsin i våra 20åriga liv! Känns stort. Men det märks ju att man inte är någon rutinerad lägenhetssökare... Vad sjutton frågar man? "jaha, funkar toaletten att spola med? finns det internet så man kan vara inne på facebook? kan man åka spark på vintern här??"... Förhoppningsvis fick vi reda på allt "viktigt" vi behöver veta. Vi ska även på en till visning nu på söndag (hör&häpna) så där med kommer vi öka på vår vuxenpoängg ytterligare!

Första arbetsveckan är avklarad. inte allt för slitsamt kan tyckas. Har för det mesta suttit och snackat med Norrlänningarna (som jag nu för övrigt hör i mitt huvud hela tiden) och städat. Det har varit en lugn vecka så det har typ inte funnits något att göra förutom att städa. Och chefen serverar oss Oboy´medan vi städar, klagar ikke!

Sitter nu hemma hos Martina&Amanda (som vi så snällt har fått varit inneboende hos nu i veckan) och dricker teh. Imorgon ska vi nog våga oss ut i Oslo city... Och vi ska förska få fatt i Kias skor så att vi kanske kan följa med ume,lule å pite imorgon för att testa på utelivet imorgon kväll. vi få la' se! Natti


vi vill ha vi vill ha vi vill ha.

Vi vill ha vårt eget norge-krypin nu!! Inte för att vi inte trivs hos flickorna vi bor hos nu, men man vill liksom kunna känna att det är ens eget. Vi ser framemot koseliga(mysiga på norska) hemmakvällar med teh & en bra bok. Kunna göra ett svinhårt träningpass i skogen å sen veta att man kan gå hem å bara va äcklig. Vi vill INTE bo i Oslo.
Kia berätta att det var en kille på jobbet som hade sagt nått i stil med "alltså ni verkar vara sådär kristna typ.". Oh han visste inte hur rätt han hade den pöjken! 

Nu lyser solen utanför fönstret, men både jag och Kia är nog både för lata och för rädda för storstan för att ge oss ut.
Takk hej!


Geee mää lite malayfrulle rååå!


parkering&bulgur.

gårdagens arbetsskift flöt på bra, lite nervös blev jag när jag skulle ha en norsk fadder igår. Men han pratade "lätt-norska" så jag kunde faktiskt kommunicera med honom! Kempebra! Och jag har sagt det förr (tror jag) och jag säger det igen, sköönt jobb! "Ta de roolii du". Vi körde barra fel två gånger igår påväg till jobbet, ASSÅ TVÅ GÅNGER BARA!!å då kunde vi även rädda upp situationen snabbt genom att göra en u-sväng! Att hitta parkering var dock ingen lek.. en timme cirkulera vi kring vårt område, likt hungriga hökar beredda att dyka ner på första bästa lilla åkersork! Vi hittade en till slut (en parkering alltså, inte åkersork.), och då var klockan halv tolv...

får se vad det bjuds på för smaskigt idag, igår var det blöt tonfisk och kylskåpstempurerad bulgur! Yummi.
(Bild snodd från Kias)


skatteetaten

ah det är Norges motsvarighet till Skatteverket. Vilket vi besökte i morse. Vi visste att det öppnade kl 09.00 och hade hört rykten om att det kan vara skaplig kö. Så klockan 07.00 ringde klockan imorse så att vi skulle vara i god tid. Jo jag tackar, 45min före innan de öppnade stod vi där. Så vi gick in på ett café, Kia drack kaffe å jag bläddra i tidningar.

15min innan de slog upp portarna till Skatteetaten stod jag&kia utanför i trängslen med alla de andra människorna som hade haft samma idé som oss, vara i tid! Vi kände oss som två immegranter i folkhopen och vi båda vässade armbågarna för att så snabbt som möjligt komma fram till kölapps-automaten. Vi som stod utanför å väntade måste sett ut som utsvultna djur vid utfodring, så fort någon innan för glasdörren rörde sig mot utgången flyttade sig folkmassan ännu närmare portarna. Uschjameij. Vi kom in å lyckades iaf fylla i de papper vi skulle. BRA JOBBAT AV OSS tyckte vi.

Sitter förtillfället med en utsökt kopp vaniljteh. 14.15 vankas det jobb! (och vi ser inte framemot körningen dit.)
takk heij!



man kör fel, så äre ju ba´

Alltså man kan verkligen komma rätt på första försöket i Norge. Det gååår verkligen inte. Varje gång jag & kia försökt  ta oss någonstans i detta förbenade land(ja jag vet, jag ska vara glad att jag får vara här och det har nyss varit massaker här bla bla) så har det då allt skett minst 4 felkörningar innan vi kommit till rätt plats. Vägen hem från jobbet idag ska vi inte tala om. Spårvagnar går härsåtvärs, man kommer knappt ut ur rondellerna å man ska ha reflexer som en indisk mungo för att hinna med å svänga in på de olika avfarterna som dyker upp.
Har ni inte Gps tänker ni? Jovisst säger vi, men det är inte alltid det hjälper kan jag säga! Utan gpsen hade vi dock gått förlorade. Vi kanske hade kommit till Ludvika på sin höjd. Vi slutadde 14.15 idag ochvar hemma 15.32 för övrigt..

Första dagen på jobbet är avklarad kan också tilläggas! Och min nervositet har runnit av mig och jag ser faktiskt framemot att börja jobba! Supertrevlig fadder från Luleå hade jag med mig idag, trevlans! Kommer dock inte få ha samma fadder imorgon, vilket jag kommer gråta en skvätt över ikväll. Men så skall jag ta en lite gobit ur chockladasken vi fick av våra chefer idag! Ska man ta det som ett gott tecken? "Åh tack för att du kommer till oss!! det är ingen annan som vill jobba här! som tack får du denna pralinask!"? hm, hoppas inte det var menat så...

Nu ska vi laga middag, får se vad det blir för kulinariskt mästervärk: tonfisk på bruk & riskakor! MAN TACKAR!


 


kanske tar mig vatten över huvudet.

ja det kanske jag gör. Både med jobb och när jag säger att jag kanske ska börja blogga igen.

Men jag ännu en gång tillbaka på ikke-svennemark igen. Så med önskemål Uppifrån (mamma&pappa) ska jag i alla fall överväga att ge mig tillbaka in i bloggvärlden.

Sitter för övrigt i en lägenheten, någonstans i Oslo, hemma hos tre fantastiskt snälla tjejer som låter oss stanna som inneboende tills vi hittar vårt eget Krypin. OOH så jag längtar, då kan jag å min kompanjon börja leva på riktigt.Glamourlivet med makrill i tomatsås, torra havregryn, halva-priset mjölk som är lika tjock som margarin, delad tandborste som vi får ha på ny tandkräm på varannandag, Eldorados Russin som i själva verket är harbajs. SOM jag längtar asså.

Första dagen på jobbet imorgon, antingen får vi löneförhöjning så fort vi stegar in på kontoret, eller så blir det omedelbar avskedning. Avskedning? heter det så? Det är iaf så jag tänker just nu. Kalas



Goodnight folks


RSS 2.0